Fyra spelare namnges

2 oktober 2021 11:59
Johnny Andersson
Johnny Andersson
Johnny Andersson
Johnny Andersson
Herr

Fyra spelare namnges för olika klubbar i Hockeyettan och kan därmed spela i båda klubbarna under säsongen.


Forwarden Felix Carenfelt 21 år med Huddinge som moderklubb namnges för Vallentuna. ”Caren” är en stark skridskoåkare med ett vasst skott. Felix kom till oss till säsongen som var och spelade 31 matcher i Hockeyallsvenskan och stod för 6 (5-1) poäng innan han lånades ut till Hudiksvall där han avslutade säsongen och stod för 8 (3-5) poäng på de 14 matcherna i grundserien samt 3 (2-1) poäng i slutspelet sedan. Felix kommer att vara med Vallentuna under oktober och november samt att han som namngiven sedan kan gå mellan klubbarna under hela säsongen.

Backen Lucas Thorstensson 19 år med Almtuna som moderklubb namnges för Vallentuna. Thorstensson debuterade i A-laget den gångna säsongen och hann med 5 matcher i Hockeyallsvenskan där han stod för 1 (0-1) assist och han fanns även med i slutspelets två matcher mot Västerås. Denna säsong har Lucas spelat en match med A-laget samt en match med J20-laget - i juniorernas match stod han för 3 (1-2) poäng. Lucas omskolades från forward till back och det kan man skönja i hans kreativa sida och individuella skicklighet även nu som back.

Forwarden Oliver Pentler 18 år med talangfabriken Östervåla IF som moderklubb namnges för Enköpings SK och kan spela för båda klubbarna resten av säsongen. Pentler har även fostrats i vår ungdoms/juniorverksamhet. Oliver gjorde sin A-lags debut förra säsongen och hann vara med i 4 matcher. Denna säsong har han stått för 2 (1-1) poäng på 2 matcher med vårt J20-lag. Han är en storvuxen forward med ett bra skott.

Forwarden William Proos 18 år med Leksands IF som moderklubb namnges för Väsby och kan därmed spela för båda klubbarna under säsongen. Proos anslöt till vårt J18-lag säsongen 19/20 och han har en näsa för vart målet är beläget, just målsinnet är hans absoluts största styrka. Den gångna säsongen som blev avbruten för juniorerna på grund av Coronavirusets framfart stod Proos för 10 (9-1) poäng på 7 matcher med J18-laget och denna säsong har han på 2 matcher med J20-laget stått för 5 (3-2) poäng.

Det är otroligt utvecklande att få spela i Hockeyettan för våra unga spelare och vi måste också lyfta fram den fina arbetet och starten av säsongen som våra J20-tränare Jimmy Anderström och Håkan Jansson stått för. Dem har verkligen på ett bra sätt förvaltat de spelare som bland annat Serhan Cicek - numer i Malmös J20-lag - har varit med och lagt grunden till.