Jämställdhetsarbetet går framåt!

7 mars 2019 18:13
Klubben

Under en längre tid har Almtuna tillsammans med andra idrottsföreningar i Uppsala samarbetat för att skapa en mer jämställd idrott. Föreningarna är Uppsala Uppsala basket dam, Sirius IBK, Gusk och Uppsala Bois.


Utöver idrottsföreningar innefattar samarbetet även SH Bygg sten och anläggning och Sportfastigheter som från näringslivssidan driver detta otroligt viktiga utvecklingsarbete.

I September genomfördes etapp ett i satsningen genom seminariet "Min väg till framgång - Att som kvinna nå toppen" på IFU-arena. Fokus låg på hur kvinnliga elitspelare fick sin vardag att gå ihop och vad som krävdes för att lyckas. Majoriteten av deltagarna var aktiva tjejer från föreningarna men även representanter från klubbarnas och näringslivet ledningar var på plats. Seminariet utvärderades med lyckat resultat och då togs beslutet att ha en ytterligare inspirationsföreläsning med Gunnar Söderström.

Den föreläsningen utgav etapp två i satsningen och genomfördes i början utav förra veckan. Närmre 80 aktiva deltog och fick ny energi och motivation för sin fortsatta satsning.

Etapp tre är ett uppföljningseminarie som går under namnet "50/50 - Bättre resultat för alla" Fokus är att belysa de faktiska skillnader som existerar mellan elitsatsande kvinnor och män. Tanken är också att lyfta upp de goda exempel som finns i näringslivet och idrottsvärlden, de som har anammat jämställdhetsarbetet och då fått skörda dess frukter. Detta seminariet riktar sig till ledningar och styrelser i både näringslivet och idrottsvärlden som vill utveckla sitt jämställdhetsarbete.

Redan nu är ett gäng föreläsare klara till etapp tre. Michael Campese, klubbdirektör för Brynäs IF samt Peter Tornberg, ordförande i Sirius innebandy ledda av moderator Jennie Claesson, tf regionchef för Handelskammaren i Uppsala.

Seminariet "50/50 – Bättre resultat för alla" hålls 9 maj kl 16.00 i Sportfastigheters lokaler på Salagatan 18A.