Knapp förlust mot Södertälje

23 augusti 2018 22:53

Det var två lag utan segrar som möttes ikväll - efter matchen så var det Södertälje som kunde kvittera ut en knapp men ändock första seger medan Almtuna får vänta på sin. 2-3 lös resultattavlan efter matchen.


I den första perioden kunde man inte se att det var Almtuna som spelat match för mindre än 24 timmar sedan - hemmalaget inledde nämligen piggast och tog grepp om matchen. Men det blev Södertälje som tog ledningen efter 04:52 genom Gråhns. Han skjuter pucken som tar vägen via Ljung upp och över honom och dimper sedan in i mål. Almtuna kan sedan kvittera till 1-1 06:06 genom Forsberg som slår till på tennis och överlistar Sörensen. Sedan får båda testa på lite powerplay utan att kunna sätta dit pucken. 19:31 kan sedan Carlsson sätta 1-2 för Södertälje. Man är starka in på mål, får in pucken dit och Carlsson kan lägga in ledningsmålet. Skotten är 7-10 i en period där hemmalaget börjar klart bäst och gästerna arbetar sig in lite mot slutet.

I den andra perioden kommer 1-3 redan efter 22:40 genom Flodqvist. Han får ett friläge och gör inget misstag. Almtuna reducerar sedan till 2-3 efter 33:51 genom Milton. Santesson stoppar ett uppspel i offensiva zonen och serverar pucken i sidled till Milton som direkt-skjuter in den bakom Sörensen. Om Södertälje kom ut bra första minuterna så var det Almtuna som sedan tuggade sig in i perioden och sista delen var det spel mot Sörensen mest hela tiden och Södertälje offrar sin timeout där. Något mer mål faller dock inte och skotten är 10-1.

I den tredje perioden jagar Almtuna en kvittering men den kommer aldrig. Istället fick vi se lite heta känslor och en fight mellan Gråhns och Sandström - båda lär få en avstängning för kastade handskar. Skotten i perioden är 11-9 och totalt 28-21.

Det var ett klart fall framåt för Almtuna med betydligt bättre vilja och fart än tidigare under försäsongen. Man skall komma ihåg att de spelade match mot SHL-nykomlingen Timrå mindre än 24 timmar innan mötet mot Södertälje också.

Hör Martin Gudmundsson och Fredrik Forsberg efter matchen:

**Se målen mellan Almtuna och Södertälje:

**