Almtuna segrar i publikfesten.

22 november 2017 21:40

Almtuna vinner med 2-0 inför 2712 personer i Gränby Ishall som tar in 2805 personer efter att man gjort båda sina mål i PP.


Första perioden är en jämn historia med få riktigt klara chanser, lagen verkar känna på varandra och fokuserar i första hand på att försvara sitt eget mål. Åtta minuter in på perioden agerar Jacob Svensson lite stressat i egen zon och får pucken över sargen i egen zon på en backhand. Leksand etablerar spel i Almtunas zon men de där riktigt heta chanserna uteblir. Hetaste chansen i perioden kommer när Leksand får en fint skottläge i slottet, men får ingen bra träff och Oscar Fröberg kan rädda enkelt. Almtuna börjar sedan där efter få några längre anfall men det är fortsatt mest kamp spel och 0-0 efter första.

Andra perioden fortsätter vara jämn men nu börjar båda laget spela fysisk och mer på kropp och det finns ett antal utvisningssituationer i matchen. 5 minuter in på perioder så åker Emil Bemström på ett matchstraff 5+20 efter en boarding på Jacob Ragnarsson som sedan inte spelar mer i perioden. Almtuna får ner pucken i offensiv zon och efter en minut så drar Leksand på sig ytterligare en utvisning genom Anton Karlsson higsticking två minuter och alltså en ypperlig chans för Almtuna i 5 mot 3 i två minuter. Och då smäller det Victor Rollin Carlsson gör 1-0 framspelad av Gustav Lindström. Victors åttonde mål för säsong som går upp i ensam skytteliga ledning för Almtuna. Leksand har sedan en jättechans där Per Svensson blir bortfintad av Anton Karlsson som sätter pucken i ribban. Leksand får sedan ytterligare ett litet tryck med Almtuna håller 1-0 till pausen.

Tredje perioden blir en nervkittlande avslutning. 5 minuter in så åker Daniel Ljunggren ut två minuter hooking men Leksand får svårt att få det där riktiga trycket utan Almtuna håller dem på utsidan. Sedan har vi ett böljande spel med lite övertag för Leksand som får ett abrupt slut när man i jakt på en kvittering och på gång att ta ut målvakten så tar man ett slarvig utvisning för en man för mycket på isen. Almtuna får avsluta matchen i PP och Viktor Hertzberg får avgöra i öppen kasse i hans andra match i klubben och matchen slutar 2-0 inför 2712 personer i Gränby Ishall.

Viktor Hertzberg om målet och matchen:

– Det här trodde jag inte när jag vakna imorse. Fantastisk stämning här inne.

Tack till alla som kom och bidrog till den fina stämningen och tre poäng.

Nästa match redan på fredag mot Troja/Ljungby hemma