Huvudtränarna för J20-, J18- och U16

30 juli 2020 22:25
Klubben

Hockeyverksamheten i ishallen har startat upp på ungdoms- och juniorsidan. Idag kan vi också berätta vilka som blir huvudtränare för juniorlagen.Huvudtränare för J20-laget blir Robin Pettersson 35 år som kommer från Nynäshamn där han spelade hockey i sin ungdom för att sedan döma hockey några år också. Robin gick sedan vidare till Idrottshögskolan GIH där han pluggade ledarskap. Efter utbildningen bar det av till Göteborg där han tränade Härryda och Kållered. Nästa stopp blev Borås där han var med och tränade deras U16-lag och J18-lag innan han värvades till Kungälvs J18 Elitlag som han tränade i 2 säsonger innan han hamnade i Flemingsbergs J18 och J20-lag under fem år. Förra säsongen så kom han till Almtuna och assisterade i J18- och J20-laget. Nu tar han alltså huvudansvaret för vårat J20-lag och börjar sin tjänst från 1 augusti.

-Det ska bli roligt att ta ansvaret över J20-laget nu. Vi har gjort om lite i år jämfört med tidigare. I år kommer vi att ha en mindre grundtrupp men det är riktigt skickliga killar och gjorde det riktigt bra i J18 serien förra säsongen, säger Robin Pettersson och fortsätter:
-Vi kommer att vara ett ungt J20-lag men väldigt skillat skulle jag vilja säga. Jag tycker att vi har alla komponenter egentligen. Vi ska fylla ut det med skickliga J18-spelare och kanske även uppifrån. Det blir en kärngrupp som vi fyller på olika sätt och har inte ett lag på samma sätt som vi har haft tidigare.


Huvudtränare för J18-laget samt ansvarig för hockeygymnasiet blir Jimmy Anderström är 30 år och kommer från Stockholm. Jimmy slutade spela hockey när han var 18 år och har varit med och tränat hockeylag i snart 15 år. Klubbar han varit verksam tränare i är Ormsta, Vallentuna (6 år), Hudiksvall 3 år som junioransvarig och de senaste 4 åren i Täby HC som tränare och sportchef. Nu blir det alltså Almtuna och han tillträder tjänsten 1 augusti.

-Jag har fått ett bra intryck av Almtuna. Jag har träffat många proffsiga och seriösa mänskor som brinner för klubben och jag brinner också för att få chansen att ta huvudtränarrollen för klubbens J18-lag och jag tror det kommer att bli bra, säger Jimmy Andersson och fortsätter:
-När jag var i Täbys J18-lag så hade vi många duster med Almtuna och jag tror att vi fick stryk i alla matcher utom en så man har stått i båset här ute och slitit sitt hår men nu får jag förhoppningsvis stå i det andra båset och jubla istället.


André Kallenberg 27 år som kommer från Sölvesborg från början blir utvecklingsansvarig på ungdomssidan, huvudtränare för U16 Elit och instruktör på hockeygymnasiet. André slutade att spela ishockey vid 16 års ålder och hoppade på ledarspåret direkt. Som ledare/tränare har André varit verksam i Tordöns verksamhet och där samlat på sig erfarenheter från ledare som bland annat Tomas Storm, Petri Aho, Tero Nihil och Krister Falk. Dessutom har André varit huvudtränare i Växjös U16 Elit lag under 3 år och ansvarig för Blekinges TV-puckslag säsongen 14/15. Anré som är examinerad pedagog och lärare tillträder sin tjänst 1 augusti.

-Jag har bara varit här i 2 dagar och bekantat mig med allt här. Jag har hunnit med att se hallarna vi skall vara i och träffat dom som jag skall jobba med och det känns extremt bra. Det kommer att bli en toppensäsong, säger André Kallenberg.

Här följer några bilder från hockeyverksamheten för ungdomar och juniorer som har startat upp i C-hallen: