Damtränare klara

21 juli 2020 19:20
Dam

Den tidigare Lettiske landslagsspelaren Alexander Semjonovs är nu klar som tränare för Almtunas damlag. Vid hans sida som assisterande tränare kommer Victoria Wouda - tidigare spelare i Almtunas och Irons damlag att finnas.


Alexander Semjonovs är bland annat känd för den svenska hockeypubliken genom att han har spelat för Arboga, Björklöven och Malmö på SHL- och Allsvensk nivå. Han har även representerat Lettland i VM- och OS-sammanhang. Som tränare har han erfarenheter från att ha varit aktiv i Arboga och Asplöven på Division 1 nivå samt HC Vipers U20 i Estland. Nu skall han alltså ta rollen som huvudtränare för vårat damlag och även för våra juniorer på damsidan. Kontraktet är skrivet på 2 år.

Vid sin sida kommer Semjonovs att ha Victoria Wouda som assisterande tränare. Wouda har spelat hockey i Almtunas och Irons damlag och varit involverad i Uppsala Young Hockeys verksamhet. Kontraktet är skrivet på 1 år med option på förlängning.

-Det känns fantastiskt spännande och roligt att få in en så meriterad huvudtränare som Alexander. Han kommer att kunna bidra med sitt stora hockeykunnande och sin breda erfarenhet från match och tävling på allra högsta nivå i Sverige och internationellt. Att dessutom få Viktoria med sin djupa förankring i hockeyn i länet som assisterande, gör att det känns som vi får en perfekt tränarkombination, säger Markus Åberg Team Manager i Almtuna Dam.