Svenska Spel
Almtuna IS

Följ Almtunas Damlag

Publicerad: 2017-10-01 23:00

Truppen har till stora delar bytts ut och en del starka namn har försvunnit men in kommer ett gäng hungriga hockeyspelare som verkligen drar åt samma håll och spelar som ett lag. Nu ska ett nytt spelsystem sättas för dessa 17 hungriga tjejer via tränare Tom Holén som kom in i laget under föregående säsong.

Målet för laget i år är att ta en plats bland topp fem i serien säger Tom även om han medger att man självklart gärna vill spela Allettan. Att utveckla gruppen och individerna är ett annat mål för att kanske inom ett par år om spelarna får behållas ta steget upp till SDHL vilket självklart är det stora långsiktiga målet både invidiuellt och Almtuna som klubb.

Försäsongen som inletts med  först förlust mot Västerås med 6-1 strax efter att laget hade samlats och därmed inte hunnit spela ihop sig. Laget hade en tung första period med spelade sig in i matchen och tränarna var nöjda med vad dem såg.

Med fler träningar tillsammans ställdes Almtuna mot SDE i Gränbyhallen Matchen mot SDE slutade 3-1 till bortalaget. 

Almtuna spelade den 27 September sin premiär även hemma i Gränbyhallen mot just SDE. Denna gång fick AIS jubla efter en stark prestation av hela lagety som sluta med en 4-0 noll viktoria och Almtunas båda A-lag lyckades alltså att släppa in 0 mål på sina respektive premiärer. Oscar Fröberg mot Tingsryd och Hanna Zetterberg mot SDE.

Premiären genom ögonen på lagledare Miika Weckström
 
Period 1.
 
Matchen startade lite avvaktande. Det var säsongens första seriematch så det var märkbart att flera spelare hade nerverna på ytan, inte minst våra utländska spelare. Under perioden fick båda lagen spela hårt för att vinna puck. Vi kom mer och mer in i matchen och 15:31 tryckte Olivia Barragree in pucken i målet. SDE var på laget, men AIS stressade dom när de hade puck och Hanna Zetterberg i målet gjorde ett bra jobb som sista utpost.
 
Period 2.
 
Det släppte lite för Almtunas spelare och de första 10 minuterna lyfte sig alla spelare. Sedan blev det lite avvaktande från båda hållen. Mitt i perioden fick Monika Vlcek en passning av Julia Weckström och då fick Monika friläge för att hänga 2-0 när klockan visade 32:30. Fem minuter senare vid 37:41 var Olivia Barragree tvungen att stoppa motståndare som hade friläge och det resulterade till ett straffslag. Hanna Zetterberg stod i målet och skötte det snyggt med att invänta in i det sista och täcka så att SDE fick gå tomhänta.
 
Period 3.
 
Sista perioden så började våra spelare spela sitt eget spel och göra det enkelt för sig i egen zon och stressa motståndarna i anfallzonen. I början av perioden så passa Kirsten Waaler pucken till Rebeccas Bellqvist blad och hon gör 3-0 bara 38 sekunder in i tredje perioden. 6 minuter in i tredje så tar SDE timeout och plockar ut målvakten. Det resulterar till att när Olivia Barragree skickar ut en puck till Rebecca Bellqvist, så kan hon lägga pucken i tom bur när tiden står 57:53. SDE tar in målvakten igen, men det står 4-0 på tavlan och våra tjejer tokjobbar för att hålla resultatet. SDE plockar ut målvakten ytterligare en gång vid 58:48, men Almtuna jobbar som aldrig förr och håller nästan på att göra 5-0, men missar med lite marginal. Slutet av matchen så säkerställer AIS bara att hålla ut och matchen slutar 4-0. En stark prestation av Damlaget.
 
Ända oroväckande var att Wilma Mörk åkte på en smäll framför motståndarnas mål i mitten av tredje perioden som resulterade i hjärnskakning. Vi hoppas att det hon kan återhämta sig.
 
Almtuna har sedan premiären även mött Hammarby på bortaplan där det blev en tungt förlust med 11-2.
Nästa match är hemma i Gränbyhallen (C hallen) nu på fredag 19:30.
 
Vi hoppas du vill stödja Almtunas damlag på plats under säsongen och följa laget här på sidan.
 
 
 
Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.

 

Ni vet väl att Almtunas damer även har en egen sida?

Almtunadam

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB