PRESSRELEASE: Ny back med erfarenhet från KHL har signerat

12 april 2016 15:50

Almtuna IS kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong och framtida lagbygge, en spelare som ifjol tillhörde KHL-laget Medvescak Zagreb. Adam Deutsch, back, har signerat ett ettårsavtal med Almtuna IS över säsongen 2016-17.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
” Adam är en spelare som jag följt från Juniortiden, Adam är en väldigt ödmjuk person och har en stark drivkraft att vilja utvecklas och bli bättre och ta sig till nästa nivå – precis den filosofi vi som klubb har. Adam är en all-round back, tvåvägs back med ett bra passningsspel och ett bra defensivt spel.”

Adams moderklubb är Strömsbro och har under sin juniortid utvecklats i Brynäs IF:s organisation. Adam har representerat Brynäs IF i U16, J18, J20 men även i A-laget där han i slutdelen av säsongen 2014-15 fick möjligheten att representera A-laget i SHL, med 3 matcher i grundserien följt av 7 stycken matcher i SM-slutspelet. Efter säsongen tog karriären en ny vändning och Adam testade på spel i Ryssland och ligan: KHL. Där Adam fick och tog chansen att ta en plats i KHL laget Medvescak Zagreb den gångna säsongen 2015-16. Adam gjorde 20 matcher i KHL och har fostrats och skaffat erfarenhet utifrån vad som krävs på den nivån.

Pehrsson fortsätter:
”Adam har haft en spännande resa och med tålamod tagit sig framåt i sin utveckling. Adam har utvecklats som ishockeyspelare och människa på ett bra sätt genom sin erfarenhet. Erfarenheten från att ha varit i en KHL klubb och uppleva vad som krävs på den nivån, är en viktig del i Adams resa och fortsatta utveckling. Vilket jag ser att vi har nytta av i vårt lagbygge i Almtuna IS” Vi i Almtuna IS är väldigt glada och tacksamma att presentera ytterligare ett viktigt nyförvärv!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS