Olivia Klaar återvänder

22 juni 2021 08:25
Dam

Egna produkten Olivia Klaar med spel i Ungdoms OS på sitt CV återvänder till Almtuna igen efter en utflykt till Sandviken.


Forwarden Olivia Klaar 17 år och vänsterskytt med Almtuna som moderklubb är klar för spel i Almtuna igen efter en utflykt till Sandviken förra säsongen. Den gångna säsongen tog hon steget över till Sandviken - där blev det dock endast fyra matcher då säsongen sändes ner på grund av pandemin.

Olivia stod säsongen 19/20 för 11 (3-8) poäng på 25 matcher hos oss. På de blott fyra matcherna som hann spelas förra säsongen så stod hon för 1 (1-0) poäng i Sandviken. Hon har flera säsonger varit med i Stålbucklan/TV-pucken men hennes kanske största merit är att hon representerade Sverige i Ungdoms OS säsongen 19/20 och där blev det en silvermedalj.

- Olivia är en ung lovande spelare som vi tror kommer att utvecklas i den nya miljö vi har nu. Hon har bra spelförståelse och är målinriktad. Så det blir kul att hon kommer tillbaka till oss, säger Alexandrs Semjonovs.

Vi ställde några snabba frågor till Olivia:

Du återvänder efter ett år i Sandviken, hur känns det kring laget?
- Jag tycker det känns väldigt bra kring laget. För det första så tycker jag det är ett väldigt bra gäng med drivna spelare. Sedan så är även satsningen från klubben kring laget något som är mycket positivt. Vi har bland annat tillgång till träning på ultimate performance, fri träningsavgift, utrustning och annat. Samtidigt som det ställs högre krav på oss spelare som till exempel hög träningsnärvaro osv.

Almtuna har ny huvudtränare sedan din förra Almtuna sejour här. Hur känns det så här långt?
- Så här långt känns det bra. Man märker att laget fick ett lyft när Alexandrs kom in då det verkligen är ett helt annat driv och en annan stämning i laget än vad det var innan jag lämnade. Sedan tycker jag även att Alexandrs är en bra tränare. Han verkar ha mycket kunskap och ställer krav på oss spelare vilket gör att vi hela tiden blir bättre.

Vad tror du om lagets chanser i serien till nästa säsong?
- Jag tror att vi har bra chanser till en bra placering i serien. Som jag sa tidigare så är det ett helt annat lag än när jag lämnade som är både starkare och har mer vilja. Vi har en högre och jämnare nivå på laget än tidigare och jag tror definitivt att vi kan utmana de andra lagen och ge de en riktigt match.

Om du själv får beskriva: Vad är dina styrkor på och vid sidan av planen?
- På sidan av planen skulle jag säga att mina styrkor är att sprida positiv energi och peppa mina lagkamrater. På planen så är mina främsta styrkor att jag har en bra spelförståelse och att jag är en tvåvägsspelare.