PRESSRELEASE: AIS lånar in ytterligare spelare från SHL.

16 januari 2016 06:00

Almtuna IS fortsätter att stärka sitt lag inför slutdelen på säsongen och i förberedelserna inför ett förhoppningsvis play-off spel. Nu förstärker man laget på backsidan, genom Skellefteå AIK:s back Anton Öhman, som lånas in för slutdelen utav säsongen.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”jag har med tränarteamet analyserat vårt lag och känner att vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar inför slutdelen utav säsongen samt inför ett eventuellt play-off. När denna möjlighet uppstod kunde vi inte säga nej. Jag vill förstärka och bredda laget på backsidan genom att låna in Anton.”

Anton är utbildad i Skellefteå där han säsongen 2013-2014 gjorde 30 poäng på 36 matcher, följt utav säsong 2014-2015 gjorde 43 poäng på 35 matcher, detta i Skellefteås J20lag. Till detta har Anton även gjort 21 stycken matcher för Skellefteås A-lag i SHL.

Målsättningen och ambitionen mellan Almtuna IS och Skellefteå, är att Anton tillhör Almtuna för den resterande delen utav säsongen. Skellefteå har dock en option att kunna kalla hem Anton, detta om behov finns och uppstår under säsongens slutdel.

Pehrsson fortsätter:
”Anton besitter kvalitéer som kommer göra oss som lag bättre. Anton är en skicklig back, all-round back med moderna kvalitéer i sitt backspel. Utgångspunkten är att Anton är med oss för den resterande delen utav säsongen” Vi i Almtuna IS hälsar Anton varmt välkommen!