Svenska Spel
Almtuna IS

Pantern slog ett ineffektivt Almtuna

Publicerad: 2017-10-27 22:00

Almtuna inkasserar sin tredje förlust när man har svårt att sätta sina chanser trots att man var det bättre laget och har många riktigt bra chanser idag. Ineffektiviteten sänker Almtuna idag där man borde gått ifrån till en större ledning efter de två första perioderna.

 

Almtuna kommer ut som att man skakat av sig den stora förlusten mot Vita Hästen på ett bra sätt. Almtuna har det ovanligt lätt att få in pucken i offensiv zon mot när det gäller spel mot Pantern. Spelet går lite upp och ner och inget lag har en större dominans även om ais har det vassaste chanserna i perioden. Luke Pither får ett fritt läge men får inte till avslutet riktigt. Elva minuter in åker Robin Sterner ut och Almtuna får till ett tryck mot Panterns kasse som dock lyckas avstyra det.  18:24 får vår junior Oscar Pentler ett friläge som han förvaltar på bästa möjliga sätt  snyggt upp i krysset med pucken. Oscar första mål i Hockeyallsvenskan samt andra som junior efter att han gjort ett mål under turneringen i Lillehammer.

 

Matchbilden står sig ganska lik till den andra perioden där spelet är jämnt men Almtuna fortsätter ha de hetaste chanserna. David Vallorani har tex ett flertal chanser på de två powerplayen man har i perioden. Men killer instincten finns inte riktigt där och man har svårt  att sätta alla de fina chanser man får. 15 minuter in i perioden går Almtuna lite bort sig i försvarszon och Sebastan Dyk sätter kvitteringen bakom Oscar Fröberg. Almtuna måste bli mer effektiva och borde ha ledningen vid det här laget.

 

Almtunas ineffektivitet straffar sig i den tredje då man får ytterligare en chans i numerärt överläge men har denna gång att få till något större oroligheter. Men straffet skulle komma halvvägs in på perioden David Vallorani åker ut så smäller det direkt när Dennis Svensson tar en retur nära Oscar Fröberg som glider sakta retsamt in sakta mellan benen. Det känns sedan som förgjort när man jagar en kvittering och pucken hamnar nere i sarghörnen och när det börjar bli dags att ta ut Fröberg så blir det istället tryck mot Almtuna kassen. Tredje raka förlusten men ända ett stort steg framåt så man får tar med sig till nästa match hemma mot Tingsryd på tisdag. 

 

 

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB