Tim Söderlund lånas in

1 september 2020 23:05
Herr

Med glädje kan vi nu meddela att forwarden Tim Söderlund - tidigare Frölunda och Skellefteå - som är signad för Chicago Blackhawks inleder säsongen i Almtuna.


Ett låneavtal med NHL-laget Chicago Blackhawks gällande Forwarden Tim Söderlund är klart.

Tim som har tränat med oss i Almtuna ett tag har Skellefteå som moderklubb. Tim är en liten - 175 cm 74 kg - men skridskostark forward. Förutom moderklubben Skellefteå har han representerat Clemensnäs och Luleå på juniornivå samt på SHL nivå Skellefteå och Frölunda - där han bland annat den senaste säsongen 2018/19 sammanlagt producerade 14 (6-8) poäng i de båda klubbarna. Senaste säsongen spenderade han 7 matcher i Indy Fuel ECHL 6 (2-4) poäng samt 29 matcher i Rockford IceHogs AHL 3 (1-2) poäng.

Även Tim Söderlund startar med andra ord upp sin säsong i Almtuna innan han i mitten på november ansluter till Chicago Black Hawks camp.

-Tim Söderlund är en liten explosiv forward som kommer att bidra med mkt speed till laget. Han är en mönsterbrytare som kan göra det oväntade och är duktig på att utmana i en mot en situationer. Det känns kul att Tim vill representera Almtuna i starten på säsongen, säger Björn Danielsson.