Alexander Bjurström klar

11 juni 2019 07:30
Herr

Han har varit i Almtuna i omgångar de två senaste säsongerna - nu är det klart att den offensivt skicklige Alexander Bjurström spelar i Almtuna från start den kommande säsongen.


Forwarden Alexander Bjurström 21 år 180 cm 78 kg och högerfattad med Lidingö Vikings som moderklubb är klar för Almtuna. Bjurström har även spelat i Täbys ungdoms-/juniorverksamhet, Brynäs juniorverksamhet och även i SHL med A-laget. De två senaste säsongerna har Alexander också i omgångar varit utlånad till Almtuna. Kontraktet är på 1 år.

Den gångna säsongen stod Alexander Bjurström för 10 (3-7) poäng på 9 matcher i Brynäs J20 SuperElit-lag, 2 (0-2) poäng på 22 matcher i SHL med Brynäs samt 7 (4-3) poäng på 19 matcher i HockeyAllsvenskan med Almtuna.

-Alexander Bjurström är en stor talang med en mycket fin teknik, ett bra skott och ett välutvecklat spelsinne, säger Niklas Sjölund och fortsätter:
-Alexander har de två senaste säsongerna varit inlånad i omgångar från Brynäs. Vi i Almtuna är glada att Alexander nu väljer att fortsätta sin utveckling i klubben som Almtuna-spelare. Alexander har en stor uppsida i det offensiva spelet och blir en viktig spelare kommande säsong.

-Det är sjukt kul att vara tillbaka. Jag trivdes riktigt bra i Almtuna så det ska bli kul att tillhöra Almtuna och vara med i laget från start, säger Alexander Bjurström.