William Wiå till Almtuna

4 januari 2019 09:35
Herr

William Wiå som var utlånad till Vita Hästen från Djurgården ansluter till Almtuna. Wiå bröt sitt kontrakt med Djurgården häromdagen och och då upphör även låneavtalet. Nu står det klart att han ansluter till Almtuna istället. Dessutom har Almtuna lånat ut Oscar Fröberg till SHL-laget Örebro.


Forwarden William Wiå 19 år 180 cm 82 kg och vänsterskytt har tills häromdagen tillhört Djurgården men varit utlånad till Vita Hästen den senaste tiden. När han nu har brutit sitt kontrakt med Djurgården så lämnar han också Vita Hästen för spel i Almtuna. William tränade med Almtuna idag torsdag och följer med ner till Karlskrona för att spela sin första match i Almtuna. Han kommer att spela med nummer 8 på sin tröja.

I Djurgårdens J20-lag har Wiå varit framgångsrik och producerade 31 (20-11) poäng säsongen17/18 i SuperElit på 36 matcher samt 2 (1-1) på 3 slutspelsmatcher. Han har varit med i Djurgårdens A-lagstrupp vid totalt 14 SHL-matcher. Denna säsong har han spelat 13 matcher med Djurgårdens J20-lag och stod för 8 (3-5) poäng. I HockeyAllsvenskan med Vita Hästen har han på 17 matcher stått för 3 (1-2) poäng.

-William Wiå är en intensiv och åkstark spelare. En bra fystränad kille med utvecklingspotential på sikt, säger Sportchef Björn Danielsson som också berättar att kontraktet är skrivet även över nästa säsong.

Oscar Fröberg lånas ut till SHL

Samtidigt är det klart att Almtuna lånar ut målvakten Oscar Fröberg till SHL-klubben Örebro som har fått en skada på Eero Kilpeläinen. Oscar kom just från Örebro till Almtuna förra säsongen så han är väl bekant med klubben och staden där han fostrats under fem säsonger. Lånet gäller över lördagens match på bortaplan mot Malmö. Efter det tar man en ny diskussion om hur man går vidare.

Hör en intervju med Oscar Fröberg på Örebros hemsida.

Vi säger varmt välkommen till Almtuna William Wiå och lycka till i Örebro oavsett längd på vistelsen där Oscar Fröberg.