Inför: Troja/Ljungby

11 januari 2018 19:45

Almtuna jagar ett trendbrott när man gästar svåra Ljungby Arena nere i Småland. Uppsala laget har förlorat två raka matcher vilket man inte gjort sedan Smålands turnén i mitten av November då man förlora med 5-1 mot Oskarshamn 11/11 och sedan med samma siffror 13/11. Sedan har det alltså blivit högst en förlust innan man studsat tillbaka direkt. Viktigt nu för att haka på toppen istället för att börja se neråt i tabellen där det börjar tajta till sig efter toppduon Leksand och Timrå.


Hemmalaget och nykomligen i serien Troja/Ljungby har haft en tung första halva av serien och ligger som ganska väntat av de flesta i botten, man har i dagens läge tolfteplatsen i serien med 43 inspelade poäng, lika många som nästjumbon Västervik. Samtidigt ska man påpeka att den endast är 7 poäng upp till åttondeplatsen som innebär playoff spel. Ett frågetecken inför säsongen var vem som skulle göra poängen och tidigt under hösten såg även laget väldigt trubbigt ut framåt men det offensiva spelet har växlat upp och ett flertal spelare axlat ett stort offensivt ansvar och gör sina bästa säsonger i karriären som Nicolai Meyer, Tor Immo och Jonathan Johnsson. Almtuna står för en svår nöt att knäcka denna fredagskväll.

Bortalaget kommer till matchen med två förluster som alltså inte hänt sedan i mitten av November, riktigt imponerande är det. Desto mer oroande för Uppsala laget är att laget nu står på två raka matcher utan ett spelmål samtidigt som man endast mäktade med 1 spelmål i straffvinsten mot BIK Karlskoga genom Erik Santesson som den enda Almtuna spelare att måla 2018 hitills. Efter dystra miner i 0-4 förlusten hemma mot Björklöven kommer det vara ett riktigt hungrigt att revanschsuget lag som gästar Ljungby. En arena som man vann det senaste mötet mellan lagen med just 4-0. En nyckel är att få igång skyttar som svalnat något med tiden samtidigt som powerplay spelet måste upp för att man ska kunna hänga kvar i toppsiktet. Lagen står inför morgondagens möte på exakt lika många gjorda mål där man gör i snitt 2.47 mål per match.

Fem senaste möten:

AIS - Troja 3-2

Troja - AIS 0-4

AIS - Troja 3-0

Troja - AIS 2-3

AIS - Troja 2-3

PP:

AIS: 13.76 %

Troja: 12.50 %

BP:

AIS 76.42 %

Troja 83.33 %

Poängtopp Almtuna:

Daniel Ljunggren 18 (10+8)

Fredrik Forsberg 17 (11+6)

Ludvig Nilsson 17 (6+11)'

Victor Rollin Carlsson 15 (9+6)

Luke Pither 12 (7+5)

Poängtopp Troja/Ljungby:

Nikolai Meyer 21 (12+9)

Tor Immo 21 (12+9)

David Rundqvist 20 (7+13)

Jonathan Johnsson 19 (11+8)

Sebastian Benker 17 (5+12)

Vi har några ändringar i laguppställningen. John Dahlström är tillbaka efter skada och Oscar Fröberg vaktar kassen samtidigt som talangen Jacob Svensson får chansen i lagets förstafemma.

Fröberg (Ljung)

Svensson - Rotbakken

Pither - Ljunggren - Svensson

Ragnarsson - Lindström

Hetzberg - Rollin Carlsson - Milton

Carlson - Léman

Nilsson - Lundin - Forsberg

Flood

Santesson - Pentler - Dahlström

Forza Tuna.