Alexander Starck lyfts upp i A-laget

11 maj 2019 11:20

Almtuna lyfter upp Alexander Starck från juniorerna i A-lags truppen till den kommande säsong. Starck var med i A-lagets trupp under kvalserien och fick känna på nivån litegrann redan då.


Forwarden Alexander Starck 18 år 192 cm 80 kg och högerskytt med Enköpings som moderklubb har skrivit på ett A-lagskontrakt med Almtuna. Alexander har förutom Enköping spelat i Bålsta innan han anslöt till Almtunas J18-lag säsongen 17/18. Den gångna säsongen stod lagkaptenen Starck för 17 (8-9) poäng på 21 matcher i J18 Elit, 11 (4-7) poäng på 17 matcher i J18 Allsvenskan samt 3 (2-1) poäng på 5 matcher i kvalet till SuperElit. Kontraktet är på 1 år.

-Alexander Starck började träna lite mer frekvent med A-laget under slutet av säsongen och fick sedan vara med i kvalserien på bänken och göra lite inhopp lite här och där då. Alexander är en ruskigt bra ledare som har lett J18 till deras framgångar och har bra egenskaper i form av tävlande och är grymt noggrann i det han gör. En ruskigt bra karaktär och han har varit den stora ledaren på juniorsidan både på hockeygymnasiet, i J18- och J20-laget, säger Martin Gudmundsson.

-Det var kul att få beskedet. Det blir en extra morot och jag ska försöka att ta en plats i laget. Jag ser fram emot säsongen, det ska bli riktigt kul. Det gäller att träna på hårt i sommar så att man är väl förberedd, säger Alexander Starck.