J20: Torsk på straffar

12 januari 2019 20:58
Junior

Vårat J20-lag fick med sig en pinne hem från bortamatchen mot Nyköping idag. Det var 3-3 vid full tid och förlängning och matchen avgjordes på straffar där hemmalaget kunde kvittera ut bonuspoängen.


Jonas Löfgren öppnar målskyttet i matchen redan efter 33 sekunder men hemmalagets Albin Bäck svarar med en kvittering till 1-1 efter 02:00. Strax efter får hemmalaget chansen i powerplay men Almtuna reder ut det. Hemmalaget drar på sig två utvisningar i rad men Almtuna lyckas inte överlista William Lundsten i hemmamålet under knappa fyra minuters överläge och vi går till periodpaus med 1-1. Skotten är 7-12.

I mittenakten drar Almtuna på sig en tidig utvisning och då kan hemmalagets Albin Bäck slå till igen och ge Nyköping ledningen med 2-1 när det gått 23:21. Almtuna har en chans i powerplay och Nyköping två utan att det blir mål. Men strax efter att Almtuna blivit fulltaliga kan Jesper Söder sätta 2-2 - klockan visar då 39:43. Skotten är 11-13.

Almtuna tar ledningen efter 43:31 genom William Berntö som sätter 2-3. Men Nyköping kan kvittera till 3-3 efter 49:34. Almtuna har en chans i powerplay men matchen går till förlängning. Skotten är 10-14.

Förlängningen blir mållös och skotten är 3-2.

I straffläggningen så sätter hemmalagets Tim Myllyvainio och Robin Karlsson lagets två första straffar och tyvärr lyckas endast Oliver Gabay sätta sin straff och Nyköping tar därmed hem segern efter straffar. Skotten är totalt 32-41 och slutresultatet skrivs till 4-3.

-Jag är mycket nöjd med prestationen idag. Vi ägde matchen och skapade tillräckligt för att vinna idag igen, men vi är inte där än. Vi har haft en bra träningsvecka och det känns som att vi är på gång igen nu. Bra tävling och engagemang av samtliga idag, säger Kalle Björklund.