Inför: IK Oskarshamn

26 december 2017 19:00

Den korta julledigheten på tre dagar är över för i år, på tisdagen var alla lag tillbaka i träning igen efter att onsdagen bjuder på full omgång i Hockeyallsvenskan och Almtuna gästas av Oskarshamn som efter en kalas start på serien vacklat på slutet och ramlat ner till en sjätteplats.


IK Oskarshamn från Smålands kusten är ett av det lag som varit med i serien samtliga år som Hockeyallsvenskan existerat i sin nuvarande form tillsammans med just Almtuna. Oskarshamn har under de senaste åren varit ett lag för ingemansland i tabellen förutom för två år sedan då man slutade på en fin tredeplats. I år startade man väldigt stark och låg länge på en topp två plats. Sedan tappade man tex det framstående lånet från Rögle BK Lucas Elvenes och nu har man fyra raka förluster i bagaget där man i senaste matchen åkte på en riktig stjärnsmäll när man blev krossade av Pantern med 8-0 på deras hemmaplan. Så Almtuna möter säkert ett lag som är revansch sugna till tusen. En intressant titt i poängtoppen så kan man se att Oskarshamn haft en klarare spets än Almtuna med 6 spelare som gjort lika många poäng eller fler som Almtunas bästa poängspelare Ludvig Nilsson.

Almtuna har också revansch att utkräva efter den svaga prestation man gjorde i Oskarshamn där man förlora med 5-1, man förlora även mötet i Gränbyhallen tidigare i höst. Man har annars en stigande form och besegrade som bekant senast serieledarna med 3-1 på bortaplan, en förstaplats man endast är en poäng ifrån. Man är sex segrar på de sju senaste matchern och är formstarkast i serien i ett läge där man även haft skadeproblem, avstängning och Gustav Lindström borta från JVM gör att det blir ännu mer imponerande.

Fem senaste möten:

Oskarshamn - Almtuna 5-1

Almtuna - Oskarshamn 2-3

Oskarshamn - Almtuna 1-4

Almtuna - Oskarshamn 7-3

Oskarshamn - Almtuna 3-7

PP:

Almtuna 13.79 % (11)

Oskarshamn 15.93 (9)

BP:

Almtuna 76.14 % (12)

Oskarshamn 80.21 % (10)

Intern poängliga Almtuna:

Ludvig Nilsson 17 (6+11)

Fredrik Forsberg 15 (10+5)

Daniel Ljunggren 14 (10+4)

Victor Rollin Carlsson 13 (9+4)

Jakob Ragnarsson 12 (4+8)

Intern poängliga Oskarshamn:

Marcus Björk 21 (8+13)

Lucas Elvenes 21 (4+17)

Niclas Johansson 20 (6+14)

Manuel Ågren 18 (11+7)

Arsi Piispanen 17 (7+10)

I laguppställningen har vi äntligen tillbaka Lucas Sandström efter sin sju matchers långa avstängning kommit tillbaka ordentligt med träningen och är grymt sugen på spel. Adam Boqvist & Erik Santesson är alltjämnt med laget.

Ljung ( Fröberg)

Svensson - Rotbakken

Pither - Ljunggren - Sandström

Ragnarsson - Boqvist

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Carlson - Léman

Nilsson - Lundin - Forsberg

Flood

Svensson - Pentler - Santesson

Varmt välkomna till Gränbyhallen. Kom och se laget jaga förstaplatsen som är inom räckhåll. Kom igen Uppsala.