Damkronorna i Uppsala

19 augusti 2018 19:44

Sveriges Damkronor laddar just nu upp i Uppsala med ett läger innan 4-nationers turneringen i Tjeckien 23-25 augusti.


Undertecknad åkte ner till Gränbyhallen för att kika på dagens internmatch mellan Lag Gul och Lag Blå. Almtuna har representation på plats medan Damkronorna är i Uppsala i form av Damlagets tränare Tom Holdén och Harri Mannström Dom berättade att dom kommer att få följa Damkronorna på nära håll och ser det som ett utmärkt tillfälle att lära sig mer - och redan efter första dagen känner dom att man fått ta del av massor av nyttiga saker. Bland annat hur man på enkla och bra sätt förmedlar saker till tjejerna samt att man redan efter första dagen fått inspiration till nya övningar för Almtunas Damlag. Den proffsiga organisationen kring Damkronorna samt hur duktiga tjejerna är på denna nivå - som är en bit över Almtunas Damlag är något Tom och Harri berättar om med lyster i ögonen.

Vid Dagens internmatch fick de äran att finnas i Lag Gul:s bås. I Lag Blå fanns en annan gammal bekant för de som följt Almtuna genom åren - nämligen landslagets doktor Ingegärd Lanz som ju varit doktor för Almtunas Herrar tidigare. Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen och assisterande förbundskapten Oscar Dahlgren följde matchen från läktaren för att få en bättre överblick.

Hur internmatchen slutade? Tom och Harri:s "landslagsdebut" slutade i succé - Lag Gul vann matchen efter straffar. Matchen stod 2-2 vid full tid och efter 12 straffar hade lag Gul avgjort och tog hem segern.

Damkronorna kommer att spela två internmatcher till i Gräny Ishall och är du sugen på att åka dit för att kolla in tjejerna så spelas matcherna följande tider:

Måndag 16:00
Tisdag 13:00

Hela dagsprogrammet hittar ni HÄR