Svenska Spel
Almtuna IS

Pressmeddelande: Integrationsprojektet “Tillsammans” och Almtuna anställer Odin Lindell som projektledare

Publicerad: 2017-09-04 07:00

Almtuna har beviljats stöd från Allmänna Arvsfonden för att kunna fortsätta och utveckla integrationsprojektet “Tillsammans”. Allmänna Arvsfonden väljer varje år ut projekt som aktivt jobbar mot utanförskap. De anser att “Tillsammans” är just ett sånt projekt. Med detta stöd kommer Almtuna heltidsanställa två personer som gemensamt ska utveckla projektet ytterligare. En utav dessa är Odin Lindell.

Odin har spelat basket på elitnivå i nästan 10 år, 5 av dessa år i Uppsala Basket. Vid sidan om basketen har han alltid engagerat sig för ungdomar och sociala projekt. Han har varit drivande i Uppsala baskets lyckade projekt “Schysst Framtid” samtidigt som han under lång tid jobbat med socialtjänsten här i Uppsala. När Odin valde att inte fortsätta med sin basketkarriär såg vi det som ett ypperligt tillfälle att knyta honom till vårt projekt. Han kommer tillsammans med oss bygga vidare på den grund vi redan har och kommer passa perfekt för projektets framtidsvisioner.

För att vara elitidrottare i vilken sport det än är krävs det enormt driv och motivation. Odins driv har aldrig slutat vid sporten, hans engagemang har gjort honom till en förebild för de ungdomar som han har träffat på genom åren, nu får han göra det han har brunnit för alla dessa år på heltid. Att vinna matcher och prestera har alltid varit högt på listan men att vara en förebild och sprida rätt budskap har alltid varit den största motivationen.

Odin: Som basketspelare har jag från barnsben fått möjligheten att träffa människor från hela världen. Människor med olika möjligheter, ursprung och utseende har samlats för att på lika villkor leka och tävla ihop. Det finns inte utrymme att se eller behandla människor olika. Med detta som en självklarhet genom hela min uppväxt har jag alltid velat jobba aktivt med de problem som motarbetar detta. Vid sidan av basketen har jag försökt vara en god förebild och sprida rätta budskap, det har alltid funnits ideér och motivation men inte alltid utrymme att utföra dem i den skala jag velat. När jag blev kontaktad av Almtuna och de berättade om sina visioner gällande projektet och min tänkta roll såg jag direkt en möjlighet att få just det utrymmet jag alltid saknat. Efter att tidigare ha lagt näst intill all min tid på träning och match har jag nu möjlighet att helhjärtat satsa på det jag verkligen brinner för. Att kunna livnära sig på sporten man älskar är en dröm för många. Att jag nu få jobba med mänskliga rättigheter och integration är som att hoppa från en dröm till en annan.

Klubbchef Andreas Klingberg: Vi är väldigt glada över att få in Odin som projektledare i Tillsammans. Hans driv och energi kommer smitta av sig på alla barn och ungdomar som idag finns i Uppsala. Jag lämnar nu över staffetpinnen till Odin och ser fram emot att ett projekt som bara har börjat sin resa går in i fas 2. Det finns så mycket vi kan göra och förändra för ungdomar i Uppsala. Det känns fantastiskt för oss som förening att anställa två personer i projektet och att veta att det vi gör är långsiktigt och gör skillnad. 

Odin börjar sin tjänst på 100 % den 1 september, varmt välkommen till Almtuna. 

Andreas Klingberg / Klubbchef

 

Via länken nedan kan du läsa mer om projektet "Tillsammans"

http://starkatillsammans.com/tillsammans/index.html

 

OBS: Fotot av Peter Bohlin Pebo.

 
Webbredaktionen
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB