Inför Vita Hästen

25 september 2018 22:28
Herr

I tredje omgången väntar Vita Hästen hemma för Almtuna. I senaste matchen mot Modo förlorade Almtuna - men man visade upp ett mycket bra spel i stora delar av matchen och förhoppningsvis kan man ta med sig det in i morgondagens match också.


Vita Hästen har inlett serien med två hemmamatcher där man fått med sig 1 poäng mot Björklöven (3-4 efter straffar) för att sedan kamma noll mot Pantern 1-3). Ingen rolig start för Norrköpings gänget med andra ord. De lär komma rejält sugna på att få med sig sin första trepoängare.

I Vita Hästen hittar vi Erik Flood, Marcus Fornell, Henrik Rommel, Wilhelm Westlund och Marcus Eriksson har alla ett förflutet i Almtuna.

Tittar vi på möten lagen emellan i modern tid så är det så jämt det kan bli. 16 6 2 0 2 6 37-37 24 blir båda lagens tabellrad i inbördes möten. Hela 10 av 16 möten har slutat med uddamåls seger för något av lagen. Förra säsongen så vann Vita Hästen med 7-0 i den första matchen på sin hemmaplan medan resterande tre matcher slutade 2-1 till ena laget. i Gränbyhallen har Almtuna en tabellrad som ger: 8 4 1 0 1 2 18-14 15. sex av åtta matcher har slutat med uddamåls seger och vanligaste resultaten är 2-1 eller 3-2 till ett av lagen i Uppsala - två av mötena har avgjorts efter förlängning.

Almtuna har startat med en seger hemma mot Västervik och vann med 4-1 för att sedan åka upp till Örnsköldsvik och möta topptippade Modo - förlust 4-3. Även om det blev förlust senast så fanns det mycket positiva saker att ta med sig från matchen. kanske framför allt spelet i andra perioden där man spelade mycket bra. Man har haft video-genomgång och tittat på sekvenser från matchen mot Modo för att lyfta fram och ta med sig det positiva därifrån till nästa match.

Almtunas Jacob Svensson är avstängd i väntan på dom från diciplinnämnden efter matchstraffet senast. I övrigt kommer man till spel med samma manskap som mot Modo. Wallin som var 13:e forward senast kliver in på Jacob Svenssons plats och man skiftar i målet så nu är det Arvis Ljungs tur att vakta målet igen.

Du har väl inte missat att du åker gratis till och från ishallen om du visar upp en matchbiljett för busschauffören? [Läs mer HÄR

](http://www.almtuna.com/artikel/7ib0ajmhd-1bc61/)Kom och heja fram killarna i laget på onsdagen. Ert stöd från läktarplats är värdefullt i jakten på nya poäng.

Matchen startar 19:00 i Gränbyhallen


Välkomna