PRESSRELEASE: Nyförvärv SHL-meriterad back.

29 april 2016 12:50

Almtuna IS kan idag presentera ännu ett nyförvärv, där Sportchef Tobias Pehrsson offentliggör en SHL meriterad spelskicklig rightfattad back: Marcus Oskarsson född 1993. Marcus kommer senast från Luleå där han spelat de senaste sju säsongerna, varav de senaste tre säsongerna med A-laget.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:

”Jag är glad över att landat med Marcus som nyförvärv till vårt lagbygge. Jag ser en otroligt stor vidare utvecklingspotential i Marcus. Marcus är en modern spelare med moderna kvalitéer, där Marcus styrkor sitter i spelskickligheten och det offensiva spelet. Marcus är en rightfattad back med ett bra skott. Enligt vanliga rutiner har jag kartlagt Marcus spel, vilket jag med mina kollegor kommer upprätta en individuell utvecklingsplan för hur vi skall utveckla Marcus på bästa sätt.”

Marcus Oskarsson är född 1993, är 188 cm lång och väger 88 kg. Marcus kommer från Luleå där han spelat under sin Juniortid och redan som 18 åring kom upp i Luleås A-lag i Elitserien, nuvarande SHL. Marcus har hunnit representerat Luleå i SHL under tre säsonger, med 152 SHL matcher, varav 18 st i Champions Hockey League (CHL) och 19 matcher i SM-slutspelet. Marcus har under perioder varit utlånad till Asplöven, men under den gångna säsongen 2015-2016 fick Marcus möjligheten att spela mot Färjestad och Skellefteå i kvartsfinal respektive semifinal i SM-slutspelet. Men nu har alltså Almtuna IS med Sportchef Tobias Pehrsson i spetsen scoutat och presenterat en verksamhet, lagbygge och individuell utvecklingsplan som gjort att Marcus signerat ett tvåårsavtal med Almtuna IS över säsongerna 2016-17 och 2017-18.

Pehrsson fortsätter:
”Marcus är en spelare med en bra karaktär, rätt erfarenhet och en spetskompetens, som tillsammans gör Marcus till en viktig kärn- och nyckelspelare i det lag jag med mina kollegor bygger och skapar.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera detta nyförvärv!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS