Svenska Spel
Almtuna IS

Inför Västerås IK - Almtuna IS

Publicerad: 2017-02-08 13:17

I eftermiddag bär bussen iväg mot Västerås för en match i så kallat Arosderby. Östra vs Västra. Jag tänkte i en kortare version redogöra för status i truppen inför kvällens drabbning.

Jonas Johansson vaktar målburen och George backar up. På backsidan är Adam Deutsch tillbaka efter sjukdom. Medan Gustav Lindström är på landslagsuppdrag med Team 19 i Schweiz. På forwardssidan har vi Ludwig som ej spelar, han följer rehabiliteringsplanen med visst framsteg. Inte heller Mathias Trettenes spelar ikväll, som även han är på landslagssamling, med Norska landslaget. Inför ikväll har vi under förmiddagen fått in sjukdom på Linus Sandin och Oskar Milton, vilket innebär att de ej spelar ikväll. Sammanfattningsvis har vi fem spelare borta, en back och fyra forwards.

Detta gör att tränarna med kort varsel kallar in Felix Lööv som tidigare varit utlånad till Arlanda Wings samt Ludwig Wallin från juniorerna. Samt att nytillkomna spelaren Marcus Fornell gör sin första match i Almtunatröjan.

Vi har varit skade- och sjukdomsdrabbade tidigare och nu är vi det igen, men det medför också en grymt härlig utmaning för våra spelare att kunna få spela mycket och ta ansvar med syfte att spela smart, spela ”snålt” och tillsammans verkligen vilja göra skillnad – nyckelordet är tillsammans.

Liten anekdot, idag åt jag lunch på ett matställe tillsammans med alla kollegor, varpå vi fick en efterrätt med ett tillhörande brev som innehöll ett citat: 

”Ni har tur och övervinner många svårigheter.”

Vilket sammanträffande, vilken koppling och vi håller tummarna för att de så kallade ”Hockeygudarna” är med oss, alla jobbar hårt, alla bidrar och alla gör det för varandra – tillsammans!


TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS


 
Webbredaktionen
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB