Robert Kimby ny huvudtränare

18 mars 2020 14:28
Herr

Han har bakgrund som spelare i Almtuna och nu vänder han tillbaka till oss men som ny huvudtränare för A-laget. Robert Kimby tar över som huvudtränare i Almtuna efter Martin Gudmundsson.


Säsongen 04/05 kom Robert Kimby till Almtuna som spelare för första gången. Det blev sedan ett par år i andra klubbar - bland annat Nybro innan han 07/08 kom tillbaka till oss för att säsongen efter åter spela i Nybro. Men 09/10 fram till och med 11/12 blev det åter spel i Almtuna. Robert Kimby är med andra ord välbekant med Almtuna och Gränbyhallen.

När spelarkarriären var över så blev det moderklubben som han fortsatte i. Han skötte i princip allt från att slipa skridskor till att vara tränare och sportchef samtidigt i Bålsta. Säsongen 17/18 så tog han steget upp till Division 1 och jobbet som huvudtränare i Enköping där han stannade i två säsonger. Den senaste säsongen har han varit assisterande tränare med ansvar för forwards vid matcherna i suveräna seriesegrarna Björklöven. Nu tar alltså Robert Kimby över som huvudtränare efter Martin Gudmundsson i Almtuna. Kontraktet är på 2 år.

- Det ska bli jäkligt kul. Någonstans är det så att om man har varit spelare i en förening så är det extra kul att komma dit som tränare också. Sedan har det inte varit någon del i något beslut att ta jobbet som tränare ändå utan jag tycker att det här är en bra möjlighet för mig helt enkelt.

Du var själv en offensiv och målfarlig spelare när det begav sig. Vilken sorts hockey förespråkar du?
-En spelare som inte kunde åka skridskor, säger Robert Kimby med ett skratt och fortsätter:
- Som ledare tycker jag att jag är aktiv. Jag anser mig själv vara bra på att kommunicera med spelare och hoppas ju så klart att vi ska kunna spela ett spel där vi kan hantera pucken på ett bra sätt. Men alla dom där bitarna tycker jag att det är viktigt att föreningen sätter oss och pratar om och hittar ett sätt som föreningen vill gå. Det handlar inte bara om vilken tränare som kommer och vilken spelstil den tränaren vill ha. För den dagen den tränaren lämnar så anser jag att det skall finnas någon identitet i föreningen.

-Vi ska sätta oss ner och prata om det här - vi inte hunnit prata så mycket om det här än. Men jag vill ju så klart att vi ska ha pucken, jag vill att vi ska kunna hantera pucken och jag vill att vi skall vara snabba i omställningar. Jag gillar att tävla och att vinna matcher. En klassisk modern hockey. avslutar Robert Kimby.

- Robert Kimby är en ung och driven tränare som har varit med på en fantastisk resa med Björklöven denna säsong. Han har ett modernt ledarskap där hans passion och driv smittar av sig på laget, säger sportchef Björn Danielsson.