Fredrik Forsberg lånas in

25 oktober 2021 17:14
Herr

Leksands Fredrik Forsberg lånas och samtidigt kan vi meddela att Georgs Golovkovs blir borta en tid på grund av smällen mot HV71 senast.


Forwarden Fredrik Forsberg kom till oss säsongen 16/17 och spelade 7 matcher då. De två följande säsongerna spelade han sedan på permanent basis hos oss innan han lämnade för spel i SHL och Leksand. Nu är det klart att Fredrik Forsberg lånas in till oss i Almtuna först och främst de kommande sex veckorna.

Välkommen tillbaka till Almtuna Fredrik Forsberg.
_- Tack, det skall bli kul. Roligt att få spela lite matcher, vara med och bidra och komma tillbaka till Tuna en liten stund.

Har du följt Almtuna något så att du vet hur det har sett ut?
_- jo jag har kollat litr till och från. Ag känner ju fortfarande några i laget så att det är väl alltid kul att följa dom lite.

Vad känner du att du kan bidra med till laget?
_- Energi, kraft både framåt och bakåt.

Fredrik åker ner till Stockholm redan idag och kommer att bo där under tiden hos oss. Han börjar träna med laget i morgon förmiddag.

_ - I Fredrik får vi in en väldigt snabb spelare med bra skott och som är duktig i djupledsspelet. Fredrik är bra på att fullfölja och är riktigt jobbig för motståndarna. Han kan användas i både box och powerplay, säger Tony Mårtensson.

Samtidigt kan vi meddela att Georgs Golovkovs har en överkroppskada efter en smäll mot HV71 senast och en första undersökning är gjord. Efter den är det klart att han måste avstå från spel ett tag framöver - exakt hur länge kan vi inte säga än. Georgs skall magnetröntgas innan vi vet mer om hans skada.