Forward klar

22 juni 2020 14:58
Herr

Martin Mellberg har de fem senaste säsongerna spelat hockey på andra sidan atlanten i NAHL och NCAA. Nu är han dock klar för en återkomst till Sverige och skall spela för oss i Almtuna den kommande säsongen.


Forwarden Martin Mellberg 24 år 185 cm 90 kg och högerskytt med Enebybergs IF som moderklubb är klar för spel i Almtuna den kommande säsongen. Martin har förutom sin moderklubb även representerat SDE på ungdoms-/juniornivå, Timrå på junior-/A-lagsnivå (6 matcher i HockeyAllsvenskan), Lone Star Brahmas NAHL och de 4 senaste säsongerna American International College NCAA.

På de 4 säsongerna i NCAA och American International College har Martin totalt stått för 91 (29-62) poäng på 149 matcher. Den senaste säsongen blev det 28 (9-19) poäng på 34 matcher. Kontraktet är skrivet på 1 år.

-Det är riktigt kul att vara tillbaka i Svensk hockey igen. Jag har varit borta länge i USA nu och det ska bli jättekul och jag ser fram emot att få spela Svensk hockey igen. Jag har haft bra samtal med både Kimby och Danielsson. Jag tycker att dom verkar ha en bra vision där dom vill bygga nytt och jag vill gärna vara med på den resan så det var ett ganska lätt val, säger Martin Mellberg.

-Mellberg är en spännande spelare som har gjort bra ifrån sig i NCAA. Han kommer att tillföra spets i det offensiva spelet och är en skicklig spelare som kan slå avgörande passningar. Det ska bli kul att följa Mellbergs utveckling kommande säsong, säger Björn Danielsson.