Ung lovande back klar

7 juni 2019 09:00
Herr

Vi kan idag med glädje meddela att unga backen Filip Hasa som senast spelade hockey i Frölundas juniorverksamhet är klar för Almtuna.


Backen Filip Hasa 19 år 176 cm 75 kg och vänsterskytt med Enköpings SK som moderklubb är klar för Almtuna. Filip tog steget från Enköpings ungdoms-/juniorverksamhet till Frölundas ungdoms-/juniorverksamhet 2015/16 och har sedan dess fostrats där. Han har funnits med i Frölundas laguppställning i SHL vid sju matcher och har +1 i +/- där. På J18-nivå har han varit med och tagit samtliga valörer på medaljer. Hasa har också representerat Sverige på U16-, U17- och J18-nivå.

Filip skulle egentligen ha spelat i Pantern denna säsong men i och med allt som hänt där så har han alltså bytt till Almtuna nu istället. Kontraktet är på 1 år.

-Filip Hasa är en spelande back med sina rötter i närregionen. Han är en offensiv back med en fin skridskoåkning och ett bra spelsinne. Filip har en stor utvecklingspotential och det är kul att kunna hälsa honom välkommen till Almtuna, säger Niklas Sjölund.

-Jag ser fram emot att representera Almtuna den kommande säsongen. Det känns väldigt kul och inspirerande att få spela seniorhockey för första gången på riktigt och utvecklas vidare där, säger Filip Hasa.