Knapp förlust igen

3 december 2021 22:27
Herr

Det blev inga poäng med hem från Kristianstad ikväll. Än en gång är det en målsnål tillställning som slutar 2-1 till Kristianstad – denna gång i ordinarie tid.


Det är ganska jämt och få riktigt heta målchanser inledningsvis i matchen. Ganska likt förra matchen på så sätt. Efter 09:58 kommer sedan 0-1 genom Golovkovs som själ pucken högt i egen zon och kommer fri med Lindblom i hemmålet och sätter pucken lågt i högra hörnet. 17:09 drar Almtuna på sig en utvisning men man reder ut den och lagen har 0-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 9-7.

I Andra perioden inledning får Johansson kliva fram och göra en riktigt bra räddning när hemmalaget ligger på. Han hinner över i en sidledsförflyttning och stoppar en kvittering där det var i princip öppet mål. Några minuter senare gör han en ny bra räddning. Efter det kommer Almtuna upp lite mer och testar hemmalagets målvakt.

Hemmalaget tar mer och mer grepp om perioden och skapar ett bra läge från vänstra sidan men Johansson är alert och avvärjer. Almtuna sticker emellan med ett läge där man kanske passar en gång för mycket och det rinner ut i sanden. Vid powerbreak är skotten 9-6.

Kristianstad kan kvittera till 1-1 efter 32:03 genom Wennström när han får en bra pass från vänster och kan trycka in pucken när Johansson inte hinner med över helt. Hemmalaget skapar nytt fint läge nästan direkt efter och då tar Almtuna timeout 32:39.

Hemmalaget drar på sig en utvisning efter 33:01 men man reder ut det ganska enkelt – ett farligt läge med sekunder kvar får Lindblom avvärja. 2-1 kommer sedan efter 36:59 genom Skladnishenko som kan trycka in pucken från nära håll till höger. Johansson var inte långt ifrån att kunna ta den. Det är 2-1 lagen tar med sig in i vilan mellan andra och tredje perioden. Skotten talar om att det har varit öppnare spel än i första perioden - 17-11.

Kristianstad kommer ut bra i tredje perioden och efter långt spel sex mot fem så verkställs till slut en utvisning på Almtuna 44:21. Almtuna reder ut underläget och skapar ett två mot ett läge direkt efter där passet dock inte kommer till rätt adress. Sedan vänder spelet fram och tillbaka. Vid powerbreak 50:22 är skotten 6-3.

Almtuna försöker jaga för en kvittering samtidigt som Kristianstad kan spela mer och mer på sin ledning. Knappa fem minuter kvar så har Almtuna också ett bra läge men Lindblom är vaken. Kristianstad kommer också upp och då får Johansson rädda. Med 58:00 spelat plockar Almtuna ut Johansson i målet i ett sista försök att kunna utjämna i spel sex mot fem. Men matchen slutar 2-1 till hemmalaget. Skotten är 7-9 och totalt 33-27.

- Jag tycker att vi över lag gör en bra bortamatch. Det är bara att lyfta på hatten för målvaktsspelet idag. Han ger oss chansen att vinna idag. Det här är det läget när man inte kan njuta av en förlust. Man är jäkligt besviken för det är dags att börja vinna men över lag så gör vi en bra bortamatch men det känns surt att förlora, säger Mattias Zackrisson.

_- Det är ett steg framåt att vi är täta bakåt men vi måste lära oss att ta betalt i dom här lägena också. Åker man 9 timmar buss så vill man gärna göra fler mål. Men man kan inte få allt samtidigt och tyvärr så kanske vi har fått bränna lite krut offensivt utan att få utdelning. Det grinar illa och är tuffa förluster.

_- Kristianstad har nio raka hemmavinster sa Tommi. Spöat HV71 och så. Dom har ett bra flow och det är klart att man skulle vilja vara där också men tyvärr är det inte så just nu. Vi får jobba så hårt för allt och när vi stänger till bakåt så får vi inte in pucken. Det är sådana saker som är jobbigt att hantera.