Lindman Gustafsson lyfts upp i A-laget

14 maj 2019 15:10
Herr

Almtuna lyfter upp Hugo Lindman Gustafsson från juniorerna i A-lagstruppen till den kommande säsongen. Hugo är en allroundback med goda defensiva egenskaper.


Backen Hugo Lindman Gustafsson 18 år 182 cm 83 kg och högerskytt med Östervåla som moderklubb har skrivit ett A-lagskontrakt med Almtuna. Hugo har förutom spel i moderklubben Östervåla fostrats i Almtunas ungdoms-/juniorverksamhet. Den senaste säsongen har han dubblerat i Almtunas J18- och j20-lag och då stått för: 10 (0-10) poäng på 14 matcher i J18 Elit, 4 (3-1) poäng på 17 matcher i J18 Allsvenskan samt 1 (0-1) på 5 matcher i slutspelet samt 18 (3-15) poäng på 31 matcher i J20 Elit. Kontraktet är på 1 år.

-Det är extremt kul att få skriva sitt första A-lags kontrakt med Almtuna. Något jag haft som mål och jobbat stenhårt för under en längre tid. Det är som en klapp på axeln men jag är inte på något sätt klar. Jag ser det här som världens chans för mig att ta mig in i seniorhockeyn och jag ska jobba otroligt hårt för att ta en plats i laget den kommande säsongen, säger Hugo Lindman Gustafsson.

-Hugo Lindman Gustafsson är en allroundback men besitter bra egenskaper i egen zon. Defensivt skicklig. Bra på att ligga i vägen och att utnyttja sin kropp i det fysiska spelet. Tränar mycket och är en exemplarisk elev på hockeygymnasiet som har stannat kvar här fast han hade lite olika anbud från andra klubbar inför valet av hockeygymnasiet så det är roligt att vi kan plocka upp en sån kille som har lagt ner mycket tid för att ta sig dit där han är idag, säger Martin Gudmundsson.