Inför: Almtuna IS - Timrå IK

7 november 2017 20:00

Omgång 16 i Hockeyallsvenskan, en av endast tre hemmamatcher i November månad och serieledarna på besök. Ja, ni hör det finns ingen anledning att stanna hemma denna onsdag då laget men förnyat mod efter vinsten på Hovet mot AIK tar emot Timrå IK där man har revansch att söka efter förlusten uppe i Medelpad, omgång 3 i serien.


Gästande Timrå, seriesuveränen hitills som står på endast två förluster under ordinarie tid på femton matcher och en överlägen målskillnad där man endast släppt in 20 mål, där är Oskarshamn, MODO och Leksand delar andraplatsen på hela 34 insläppta.

Man hade redan ett riktigt kompetent lag när serien startat och har under hösten förstärkt med två riktiga spets förvärv genom Jonathan Dahlén, poängkung i laget ifjol med 44 poäng på 45 matcher som ledde till ett NHL kontrakt med Vancouvers Canucks. Där har Jonathan inte lyckats spela till sig kontrakt utan vände hem till Timrå och lett sitt lag hitills med 9 poäng på 8 matcher. Senaste tillkostet Alex Lavoie är även en spelare som man känner till ifall man följt Hockeyallsvenskan de senaste åren. Han bildade ifjol en fruktat kedja i BIK Karlskoga med Victor Ejdsell & Gustaf Thorell där han snittade över en poäng per match. Lavoie har ännu inte debuterat för sina nya klubb efter han anslöt ifrån KAIPA i finska liiga där det blev 6 poäng på 16 matcher. Inga uppgifter har kommit än ifall han är aktuell för en comeback mot Almtuna. Timrå har seriens bästa boxplay spel där man ligger på otroliga 90.91 % där AIS får en hårt nöt att knäcka efter powerplayspelet inte klickat fullt ut. Timrå har en del skador i sin trupp och likt Almtuna tappar man flera spelare till morgondagens match för spel med Juniorkronorna. Timrå står på hela fem raka segrar och visar god form och kanske framförallt att man vinner jämna matcher, alla tre senaste matcherna så har man vunnit med uddamålet varav en på övertid mot Troja/Ljungby.

Almtuna reste sig efter lagets djupa svacka med 0 poäng och 2-16 i målskillnad så vann man starkt borta på Hovet mot AIK där man är erkänt svårslagna så lade man grunden i första perioden men två snygga skott som letade sig bakom Erik Källgren som man fick revansch på efter hemmaförlusten. Nu gäller det att man spelar ett tajt försvarsspel och börjar få upp den fina effektiviteten man visade upp för ett antal omgångar sedan. Man står fortfarande på 4 mål på 5 matcher och powerplay spelet lämnar mer att önska. Samtidigt har 5 mot 5 spelet sett allt bättre ut och mot AIK krigade man verkligen ner dem med ett offrande försvarsarbete.

Lite ändring i laguppställning med Luke Pithers skada som blir borta i fjorton dagar och Gustav Lindström & Jacob Svenssons intåg i Juniorkronorna.

Preliminär laguppställning.

Oscar Fröberg (Arvid Ljung)

Svensson - Flood

Vallorani - Penter - Sandström

Carlsson - Léman

Forsberg - Lundin - Nilsson

Raganrsson - Rotbakken

Quist - Ljunggren - Dahlström

Milton - Victor Rollin Carlsson - Wallin

Viktiga poäng står på spel för Almtuna att hänga med den övre halvan. Se grabbarna kriga på blott en av tre chanser i November. Självklart ska du gå. Köp din biljett idag.

Forza Tuna