Seger i Täby

2 december 2021 22:20
Junior

J18-laget vinner en målsnål tillställning på bortaplan mot Täby ikväll. Viktor Thures håller nollan och Filip Ekberg samt Mai Crnkic gör målen som ger en 2-0 seger i en smågrinig match med många utvisningar


Den första perioden bjuder inte på något mål trots att det är fem utvisningar och powerplay. Hemmalaget Täby Drar på sig två stycken utvisningar och Almtuna drar på sig tre. Skotten är 9-9.

I den andra perioden kan Filip Ekberg se till att Almtuna tar ledningen när han efter 26:15 i powerplay kan överlista hemmalagets målvakt David Ronnestål - 0-1 på tavlan. De båda lagen får sedan varsin chans i spel med en man mer utan att kunna göra mål. Efter 39:46 får Almtuna straff. Denna gång vinner David Ronnestål över Filip Ekberg och lagen har 0-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 6-11

I den tredje perioden Kan Mai Crnkic öka på gästernas ledning i powerplay efter 56:56 och det lyser 0-2 på resultattavlan. I slutminuterna får Almtuna chansen i spel med fem man mot tre men det kommer inga fler mål. Viktor Thures får hålla nollan längst bak i målet och tre nya poäng in på kontot för Almtuna. Skotten är 6-12 i perioden och 21-32 totalt.

Med tre omgångar kvar så säkrades platsen i J18 Allsvenskan av grabbarna ikväll.

- En riktigt härlig seger, gruppen går samman och spelar väldigt disciplinerat i en match där vi spelar till oss en plats i j18 Allsvenskan! Många positiva inslag ikväll, framförallt första hållna nollan av Viktor Thures, säger André Kallenberg.