J18: Seger mot Göta/Traneberg

24 november 2019 21:30
Junior

J18-laget tar en viktig seger i jakten på en plats i J18 Allsvenskan ikväll då man besegrar Göta/Traneberg på bortaplan med 6-2.
Almtuna inleder matchen nästan omgående men en man mer i 4 minuter då hemmalaget drar på sig två snabba utvisningar i tät följd. Det reder dock Göta/Traneberg ut men 04:57 kommer 0-1 genom Edvin Larsson. 06:20 ökar sedan Emil Olsson på gästernas ledning till 0-2. Lite drygt halva perioden har passerat när vi får se en dubbelutvisning men inga mål faller.

13:20 så kan Isac Granholm reducera till 1-2 för hemmalaget. Sedan drar hemmalaget på sig en utvisning som man reder ut och Almtuna drar på sig två utvisningar som går i varandra – den sista följer med in i nästa period. Skotten är 8-19.

Almtuna inleder med en man mer men fredar sig – dock kan Göta/Traneberg kvittera till 2-2 genom Isac Granholm 21:56 vilket är 17 sekunder efter att Almtuna blivit fulltaliga. Hemmalaget reder sedan ut ett nytt numerärt underläge innan Almtunas Olle Norberg kan ge laget ledningen med 3-2 då klockan visar 33:03.

Lagen har sedan varsitt powerplay utan att man lyckas göra mål. 38:33 kan sedan Richard Nilsson-Sahlin göra 2-4 för sitt Almtuna. Sekunder efter målet drar Almtuna på sig en ny utvisning men hemmalaget kan inte reducera. Skotten är 10-8.

I tredje reder Almtuna ut de kvarvarande sekunderna på den utvisningen som följde med in i perioden. När det gått 48:24 så kan Jacob Lundberg göra 2-5. Dryga minuten senare så drar Almtuna på sig en utvisning och hemmalaget tar en timeout – men något mål blir det inte. Ny utvisning på Almtuna och hemmalaget plockar dessutom ut sin målvakt. Utvisningen reder Almtuna ut och 56:47 kan Aron Peltonen fastställa slutresultatet 2-6 i öppet mål. Skotten är 11-12 och totalt 29-39.

-Veni vidi vici, vi åkte dit och gjorde vad vi skulle i en väldigt viktig match i kampen i tabellen och vi var mycket bättre och vi hanterade det sjukt bra jämfört med övriga lag i toppen. Väldigt starkt att vinna när man måste och ska. Spelet var inte alltid på jättehög nivå men jag är imponerad över den mentala matchen som vi gjorde. Vi tävlade bra, hade bra kamp och då vinner vi, säger Kalle Björklund.