Inför: AIK - Almtuna IS

Publicerad: 2017-11-03 19:00

Serien går vidare. Almtuna har ramlat ner under slutspelsstrecket men det är fortsatt jämnt i tabellen. Sex poäng upp till andraplatsen precis som det är till sista platsen som senaste säsongerna topplag BIK Karlskoga just nu innehar. Nu gäller det att omvandla spelövertaget men haft i de två senaste matcherna till mål och poäng innan tabell läget börjar se riktigt jobbigt ut. AIK står för motståndet på lördagen med den nya, lite speciella speltiden 15:15.

AIK var på förhand en favoriterna att vinna denna serie efter en stark silly där det även ska sägas om man gjort några riktigt tunga förluster i Michael Lindqvist & Jesper Bratt som nu sensationellt slagit igenom i NHL i New Jersey Devils tröja. Man kan säga att laget någorlunda svarat upp förväntningarna genom att i dagens läge hålla en fjärdeplats i serien fyra poäng för Almtuna. Hela åtta poäng upp till seriesuveränen hitills Timrå IK som endast torskat två matcher under ordinarie tid. Trots förlusterna av dessa offensiva vapen har just offensiven varit den starkaste i serien med hela 47 fullträffar på 14 matcher. I truppen har man bland annat Eric Castonguay ifjol i Leksand som just nu är i delad poängliga ledning på 16 pinnar, en giftig spelare med både bra passningar, spelsinne och skott. Anton Holm, skytteliga vinnare i Hockeyallsvenskan ifjol måste nämnas som offensivt hot med, hitills har han hunnit skyfla in sju puckar och 12 poäng.  AIK har även förstärkt sitt lag med den meriterande backen Clay Wilson som dem senaste fem säsongerna hållt till i KHL för tre olika klubbar. Wilson har även 36 NHL matcher på meritlistan. Så det är minst sagt ett tungt nyförvärv man fått in, Wilson spelade inte mot Pantern och det är oklart om han hinner bli spelklar i matchen mot Almtuna.

 

Almtuna har som bekant haft en riktigt tung period där man haft svårt att få pucken i nät. Med noll poäng och 16-2 i målskillnad på dem senaste fyra matcherna så säger det sig självt att effektiviteten måste upp. Den tidigare så effektiva tredjekedjan har fått grus i sitt offensiva spel och vi väntar fortfarande på det där genombrottet från transatlanterna Luke Pither & David Vallorani efter det fina spela man visa upp på försäsongen. Den senare leverera dock en riktigt fin macka till Jakob Ragnarsson senast till hans första mål i Hockeyallsvenskan. Spelmässigt har det dock varit ett snäpp upp efter debaclet i Norrköping så har prestationerna varit helt okej mot Pantern och Tingsryd. Nu gäller det bara att skjuta, göra skitjobbet framför kassen och jobba hårt så sitter puckarna till sist.

 

Preliminär laguppställnig

Svensson - Flood

Vallorani - Pither - Sandström

 

Rotbakken - Ragnarsson

Quist - Ljunggren - Dahlström

 

Carlsson - Léman

Forsberg - Svensson - Nilsson

 

Lindström 

Milton - Victor Rollin Carlsson - Wallin

Lundin

 

Om du inte kan ta dig till Hovet och stödja Almtuna på plats vet ni att ni kan se matchen på O'learys i härlig Almtuna gemenskap med lite god mat och dricka. Nu står vi upp för vårt lag och krigar med grabbarna i motgång, då både vi likt dom behöver det som mest.

 

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]