Inför Tingsryd AIF

14 december 2017 21:50

Efter den efterlängade segern mot Pantern så beger laget sig nordöst ut till de småländska skogarna för att byta storstan mot små orten och Malmö mot Tingsryd. Väl där är man på jakt efter lagets femte raka seger.


Hemmalaget Tingsryd har haft en första halva av serien som gått väldigt mycket upp och ner, man har haft svårt att göra mål vilket gjort att man inte lyfts högre än en tiondeplats på 36 poäng, tio ifrån gästande Almtuna. Man har gjort 59 mål vilket är näst sämst i serien efter jumbon och rivalen Troja/Ljungby. Annars är man stabila bakåt med en av seriens bästa målvakter i Niklas Rubin som var riktigt bra redan ifjol. Man har ofta jämna matcher vilket visas med att 4 av 5 senaste matcherna gått till förlängning.

Gästande Almtuna har en riktigt fin svit med fyra raka segrar efter man lyckats besegra sin tidigare mardröms motståndare Pantern. Man kommer till Tingsryd lite skadeskjutna dock efter att man nu även förlorat Jacob Svensson för skada på AC leden. Rapport är att han blir borta 3-6 veckor så till denna match har man täckt upp med Erik Santesson från Kallinge/Ronneby och Almtuna spelare ifjol för att kunna spela på fyra kedjor.

PP:

Almtuna 16.00 % (10)

Tingsryd 10.87 % (13)

Boxplay:

Almtuna 76.62 % (13)

Tingsryd 82.29 % (6)

Almtuna poängliga:

Ludvig Nilsson 16 (6+10)

Fredrik Forsberg 15 (10+5)

Victor Rollin Carlsson 13 (9+4)

Tingsryds poängliga:

Mathieu Tousignant 18 (10+8)

Hannes Johansson 11 (7+4)

Emil Forslund 11 (6+5)

Det rör sig lite i truppen i och med att Gustav Lindström åker iväg på landslagssamlingen inför JVM nu, man får dock tillbaka Jonathan Léman på backplats som var sjuk senast och kan köra på sex backar. Santesson går in med Pither och Ljunggren.

Preliminär laguppställning:

Ljung (Fröberg)

Svensson - Rotbakken

Pither - Ljunggren - Santesson

Ragnarsson - Léman

Nilsson - Lundin - Forsberg

Carlsson - Flood

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Dahlström - Pentler - Blomqvist

Tillsamma Kämpar Vi För Uppsala Stad.