Dam: Nära en storskräll

13 januari 2019 20:51
Dam

UPPDATERAT Almtunas damer gillar att möta Hammarby på bortaplan - Idag är man nära en storskräll men får till slut nöja sig med en poäng med hem till Uppsala. Starkt av damerna att stå upp så pass mot topplaget Hammarby.


Sist Almtuna mötte Hammarby på bortaplan så avgjorde Hammarby matchen definitivt med 28 sekunder kvar - matchen blev målsnål då och samma sak var det idag. Vi får se två perioder utan några mål. 28-6 i skott och 2-12 i utvisningsminuter. Men våra damer reder ut det bra och har 0-0 inför tredje perioden.

-Vi startar matchen väldigt dåligt. Vi var inte där mentalt och vi hamnade efter i varje situation. Om man ska sumera första perioden så fanns det väldigt mycket att jobba på, säger Sebastian Sjöberg Lindström.

I tredje perioden får Almtuna ett tidigt powerplay för andra gången men man kan inte ta ledningen. Men Julia Weckström kan 48:08 bryta dödläget i matchen då hon sätter 0-1 bakom hemmalagets målvakt. Hammarby drar på sig en ny utvisning men reder ut den och tar time out några minuter senare.

-Vi är fortfarande inte riktigt där men vi spelar bra defensivtoch håller tätt trots många farliga målchanser. Men vi har väldigt stora problem med att ta oss ur egen zon och hammarby pressar oss extremt hårt i vissa delar av perioden. Vi lyckas i alla fall hålla oss undan tack vare bra defensivtnspel och ett grymt målvaktsspel, säger Sebastian Sjöberg Lindström.

Almtuna är på väg mot en riktig skräll då Hammarby ju jagar serieledningen. Men Rebecka Dahl i Hammarby kan kvittera till 1-1 56:32. Det blir inga mer mål och matchen går vidare till förlängning. Skotten är 10-7.

-I tredje perioden så är det ett helt annat Almtuna vi får se. Vi gör det sjukt bra och pressar dom och jobbar för varandra. Det hårda jobbet resulterar i att vi tar ledningen. Ett snyggt och välplacerat skott i väsnterkrysset av Julia Weckström. Tyvärr tar det inte länge innan Hammarby kvitetrar, säger Sebastian Sjöberg Lindström.

I förlängningen får Almtuna reda ut ett numerärt underläge och skotten är 4-4 men inga mål och det går till straffavgörande.

I straffläggningen får vi se 13 straffar innan Hammarbys Henny Franzén kan bli matchhjälte då hon sätter sin och straffläggningens enda straff. Hammarby vinner därmed 2-1 på straffar och får med sig bonuspoängen och tar över serieledningen. Skotten är totalt 43-17.

-I förlängningen har båda lagen ett par heta chanser men 1-1 står sig. Tyvärr så faller vi i straffläggningen, säger Sebastian Sjöberg Lindström och avslutar:
-Tråkigt att vi inte börjar jobba för varandra från start för då hade det sett helt annorlunda ut. Men nu har vi haft en tyngre period med sämre spel så det är extremt kul att vi lyckas hitta det spelet i tredje perioden idag.

Tjejerna tar fram fem punkter från matchen:
-Kämpande
-Jämn match mot serieledarna
-Mycket försvarsspel, men vi gjorde det bra
-Vi blev bättre för varje period
-Vi stod på oss bra och vek inte ner oss

En mycket stark insats av Almtunas damer att kunna störa topplaget Hammarby för andra gången på bortaplan och att få med sig en poäng hem idag.