Svenska Spel
Almtuna IS

Lerduveskytte, motor och frågesport

Publicerad: 2018-08-01 22:30

Tredje dagen av tävlingar för Almtunas herrar innehöll lerduveskytte, motor och frågesport. Vem dominerade skyttet och klarade de av motorlekarna?

I dag onsdag så begav sig Almtunas herrar ut till Bergbybanan för nya utmaningar. Man delades upp i två grupper föra tt hinna med alla grenar och redaktionen följde en av grupperna. 

Först ut för den grupp redaktionen följde var lerduveskytte. Det var inte lätt visade det sig. Missarna var många men sen kom det en del träffar med. Ingen lyckades med mer än två träff av fyra..... Tills coach Ragnarsson klev in istället för Albin Lundin som inte kunde vara med under förmiddagen idag. Resultat? Ja, gammal är äldst. Coach "Ragge" satte samtliga på plats med fyra träff av fyra möjliga och han sköt även snabbast av alla i gruppen.

Sedan var det dags för lite motoraktiviteter. Man fick köra en felstyrd bil och det visade sig vara lika svårt som det låter. Det var lätt att hamna ur kurs helt enkelt. En som var riktigt duktig här var Ludvig Wallin som klarade varvet snabbast och utan fällda koner. 

Tredje gren var att köra samma bana med en automatväxlad bil där man inte skulle köra ner några koner och samtidigt se till att bollen på motorhuven var kvar hela varvet. Snabbt skulle det helst gå också. De flesta klarade det bra men då oftast med en defensiv körstil. Alla höll dock inte tungan rätt i mun och svårast verkade det vara precis i slutet. tappad boll och man fick springa ut och lägga tillbaka bollen för att sedan fortsätta.

Pinjong-bil stod sen på menyn - halkkörning på ett eget vis så att säga. Ett varv runt och halvvägs skulle en kon rundas. I gruppen redaktionen följde så var Oscar Milton en fena på det. I den andra gruppen hann vi se att jacob Svensson nog övat detta en del uppe i Gävletrakterna. Men det var inte alla som hade det lika lätt. Det sladdades runt en hel del. Vi såg till exempel Filip Andersson värma upp ordentligt här inför sin uppkörning för körkort som görs på torsdag.

Avslutningsvis så släpptes killarna ut på grönbete med race på bana. Först fick man köra ett övningsvarv och när man kommer ur sista kurvan finns startlinjen strax efter. Flygande start och ös på men kör med huvudet ändå. Även här fanns koner som inte fick fällas för då fick man straffsekunder. Två bilar i banan samtidigt och här noterade vi att Oscar Pentler på sitt uppvärmningsvarv nästan kom ikapp Ludvig Wallin som var ute på sitt tävlingsvarv. Även Fredrik Forsberg visade talang för rally för att nämna några.

Besöket på Bergbybanan var mycket uppskattat och många skratt senare begav man sig tillbaka till Uppsala.

Efter lunch så väntade "På spåret med Tommi Söderqvist". Släng er i väggen Ingvar Oldsberg och Kristian Luuk för vi har Tommi.Alla som vet hur TV-programmet på spåret går till vet att det är en frågesport där man ska lista ut vart man är på väg och samla poäng under resans gång. Även här blev det en del skratt när några svarade helt galet. En sak var i alla fall klar: Fast det nu finns en spelare från Malmö i laget så listades det inte ut att en av resorna gick till just Malmö fören på 8-poängs nivå. Annars var det en klar fördel att vara från den regionen då det var tre resor till orter där nere i de trakterna.  

Ryktet säger att i totalen så ligger bland annat kapten Per Svensson riktigt bra för en vinst. Tävlingarna fortsätter nu under testdagarna som startar på torsdag och håller på till lördag morgon innan den officiella ispremiären.

Nedan kan ni se en film från dagens bravader ute vid Bergbybanan:
 

 
Peter Tjern
Webbredaktionen
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB