Björkman förlänger

2 juli 2021 10:00
Herr

En skada och operation höll honom borta från hockeyn en hel säsong men fick chansen hos oss förra säsongen och han tog den på bästa sätt. Nu är det klart att Anton Björkman förlänger sitt kontrakt med oss över den kommande säsongen.


Backen Anton Björkman 21 år och vänsterskytt med Linköping som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Anton hade spelat hela sin karriär i Linköpings organisation så när som på en säsong i Oskarshamn 18/19 då han kom till oss efter en säsongs skadefrånvaro. Björkman har även representerat Sverige på U16-, U17-, U18- och U20-nivå. Han står noterad för 41 matcher i SHL med Linköping och har på sitt CV även J18 SM brons med Linköping, U17 VHC brons med Sverige och avancemang till SHL med Oskarshamn.

Anton Björkman stod för ett starkt defensivt arbete med ett stort ansvar i boxplay den gångna säsongen. Samtidigt visade han offensiva kvaliteter och stod för 15 (5-10) poäng på 51 matcher - inklusive play in matcherna. Kontraktet är på 1 år.

- Det är kul att det blir en fortsättning i Almtuna. Det kändes som att vi började på något bra förra året och det ska bli kul att fortsätta att bygga på det. I sommar har det blivit mycket golf samtidigt som jag har tränat på bra och jag är taggad inför en ny säsong i Almtuna, säger Anton Björkman.

- Björkman kom in i fjol efter ett år utan hockey och vi är väldigt nöjda med hur han genomförde säsongen. Han är en ledare både på och utanför isen och vi är väldigt glada att han väljer att fortsätta sin resa hos oss, säger Tony Mårtensson.