Svenska Spel
Almtuna IS

Inför: Almtuna IS - Tingsryd AIF

Publicerad: 2017-10-30 19:20

Vintertiden är här. Serien vänder med denna omgång då alla lag har mött alla och Almtuna möter det lag man besegrade i premiären nere i Tingsryd med 3-0. Serien börjar sätta sig och med en nedåtgående trend för Uppsala laget är det viktigt att börja ta poäng igen om man vill hänga på den övre halvan och slippa titta neråt i tabellen.

Gästande Tingsryd som hade en tung säsonginledning med endast en seger på fem matcher har börjat ticka igång allt mer och har efter den tunga förlusten i Smålands derbyt mot Troja/Ljungby vunnit tre raka bataljer mot Pantern hemma, Modo borta & Vita Hästen hemma. Så det är ett formstarkt lag som gästar Gränbyhallen på tisdagen där man framförallt haft en stark defensiv där man faktiskt släpper in exakt lika mål som Almtuna per match 2.46, har fina siffror på sina målvakter och ett stark boxplay spel  med fina 86.27 %. Offensiven är det som hackat lite som kanske även var frågetecknet inför säsongen, vem som skulle leverera poängen? Med bara 2.08 gjorda mål per match finns det fog för frågan även om det börjat lossnat. Likt Almtuna har man haft problem med powerplayspelet och man göra mål på lite drygt vart tionde pp. Med även negativa siffror vad det gäller tekningar kan man se många likheter mellan dessa två lag på pappret.

 

Almtuna kommer till matchen med en negativ trend att försöka bryta. Spelmässigt så var det ett stort steg framåt mot Pantern jämnfört matcherna mot Södertälje och Vita Hästen. Man har dock förtvivlat svårt att sätta det många chanserna man skapar. Hos spelare som vanligvist är kyliga i avsluten Luke Pither, David Vallorani & Fredrik Forsberg bland annat känns det som att man tvekar och det satt sig i skallen. Detta måste upp från ytterligare ett antal spelare samtidigt som defensiven måste upp i nivå likt den var fem, sex matcher bakåt. 

Tog ett snack med Gustav Lindström inför matchen som är tillbaka på isen imorgon och passa på att hälsa gratis till landslagsuttagningen.

 

Grattis till ytterligare en uttagning med landslaget, hur känns det?

- Tack så mycket! Det känns såklart väldigt kul att bli uttagen i landslaget igen, det är alltid kul att vara med där. Det är många duktiga spelare och sköna grabbar vid sidan om.

Vad är dina mål med säsongen, finns JVM med i tankarna och hur ser du på chanserna att nå hela vägen?

- Det är att göra så bra ifrån mig som möjligt här hemma i Almtuna och hjälpa laget till vinster. Sen om man spelar bra att ha en chans att ta en plats till JVM, det är ju en dröm man haft sedan man var liten att spela med juniorkronorna i ett VM. Det är det största man kan uppleva som junior. Men som sagt, det är många bra spelare som man konkurrerar med och det gäller att jobba hårt och göra det bra hemma i klubblaget.

Hur skönt är det att vara tillbaka i träning? 

- Det är verkligen jättekul. Det är först när man är skadad och missar matcher som man verkligen fattar hur kul det är att vara där nere på isen, Så nu hoppas jag att det blir en bra match på tisdag där vi verkligen ska göra allt för att ta tre pinnar och studsa tillbaka efter tre raka torskar.

Tre raka förluster nu. Hur har det varit att sitta vid sidan om när det gått tungt för laget?

- Det har såklart varit frustrerande att sitt vid sidan om och se laget torska tre raka. Det är tungt att sitta på läktaren, man vill ju vara på isen och försöka hjälpa laget att vinna.  

Vad skall ni göra för att bryta trenden redan på tisdag?

- Mot Hästen var vi helt under isen men senast mot Pantern tycker jag att vi gör en bra match där vi skulle kunna göra ett par till mål med de lägen vi skapar. Så det är bara att fortsätta på den vägen så kommer det att lossna.

 

 

 

Almtuna har alla spelare tillgängliga på tisdagen vilket betyder att även Victor Rollin Carlsson är tillbaka i spel. Arvid Ljung är tillbaka i kassen. Såhär ställer man upp.

 

Arvid Ljung (Oscar Fröberg)

 

Albin Carlsson - Jonathan Léman 

David Vallorani - David Ljunggren - William Quist

 

Per Svensson - Linus Rotbakken

Luke Pither -  Jacob Svensson - Oscar Milton

 

Jacob Ragnarsson - Gustav Lindström

Fredrik Forsberg - Albin Lundin - Ludvig Nilsson

 

Erik Flood

John Dahlström - Victor Rollin Carlsson - Lucas Sandström

Christian Blomqvist

 

 

Almtuna behöver ert stöd som mest nu att bryta denna negativa trend. Köp din biljett nu och ta med familj eller vän. Imorgon så går alla barn och ungdomar under 16 år in gratis. Inget förköp behövs, utan det är bara att komma ner till hallen och njuta utav lite höstlovshockey.

 

Vi Följer Vårt Röda Lag.

 

 

 

 

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB