Inför Västerås borta - Träningsmatch

14 augusti 2018 17:45

På onsdags åker Almtuna till Västerås för säsongens andra träningsmatch. Ny back in i laget samt små andra ändringar i startuppställningen väntar.


Aros-bröderna i väster är tillbaka i HockeyAllsvenskan efter en säsong i HockeyEttan och på onsdag står de för motståndet i säsongens andra träningsmatch för Almtunas del.

Vad det gäller Västerås så är det deras första träningsmatch för säsongen - det och att man ju snabbt tog sig tillbaka till HockeyAllsvenskan gör säkert att många Västeråsare är sugna på att få se sina hjältar igen efter en varm och lång sommar. Västerås är ett lag som alltid haft ett ganska starkt stöd från fansen och de sluter nog upp på onsdag också för att spana in sitt lag mot Almtuna.

Almtuna mötte SHL-laget Djurgården (Som av vissa tippas högt upp den kommande säsongen i SHL) i torsdags och fick se sig besegrade med 5-2 efter två sena mål i matchen. Tränarna fick dock med sig en hel del positivt att bygga på från denna första träningsmatchen - vilket ni kan höra mer om i snacket med tränare Martin Gudmundsson nedan.

Almtuna gör några förändringar i laget till matchen mot Västerås. Dels har ju backen Simon Johansson tillkommit i laget men man gör även lite ändringar på forwardsidan samt byter målvakt.

Almtunas preliminära startuppställning:

88 Arvid Ljung (38 Oscar Fröberg)

5 Per Svensson - 10 Simon Johansson
28 Lucas Sandström - 9 Tony Mårtensson - 56 Alexander Lunsjö

71 Jacob Ragnarsson - 8 Adam Thilander
17 Oscar Milton - 15 Victor Rollin-Carlsson - 27 Victor Hertzberg

53 Jesper Mångs - 82 Jonathan Léman
13 Tobias Liljendahl - 33 Albin Lundin - 58 Fredrik Forsberg

6 Måns Hermansson - 47 Filip Andersson
51 Erik Santesson - 21 Oscar Pentler - 19 Ludvig Wallin

Extra: 18 Jacob Svensson

Kan du inte ta dig till Västerås för att se matchen så sänder Cmore matchen både linjärt på Cmore Hockey och på webben - **[Här kan ni följa matchen på webben via ert abonnemang eller köpa PPW.](<https://www.cmore.se/sport/spel/10771306-vik-vasteras-hk-almtuna-is >)

Ett snack med Martin Gudmundsson

**