Mattias Johansson förlänger

25 juli 2021 19:58
Herr

Han är inte den som får rubrikerna men som sliter enormt i det undanskymda för laget. Nu är det klart att Mattias Johansson förlänger kontraktet över den kommande säsongen med oss.


Centerforwarden Mattias Johansson 28 år med Almtuna som moderklubb har valt att förlänga sitt kontrakt över den kommande säsongen. Mattias är den där slitvargen som som kommer till jobbet varje dag och bara kör på pass efter pass och match efter match. Ofta får han ta den mer defensiva rollen i laget och han gör det bra. Mattias lyfter sina kedjekamrater med sitt hårda jobb.

Sedan återkomsten i Almtuna har Mattias haft plus i +/- statistiken vilket är bra med tanke på att laget inte huserat i toppen av tabellen. För två säsonger sedan så stod Mattias för 13 (6-7) poäng på 51 matcher och säsongen som var ökades det på till 21 (8-13) poäng på 52 grundseriematcher. I slutspelsmatcherna mot Västerås blev han dock utan poäng.

- Matte är en väldigt smart center som aldrig gör en dålig match. Han var otroligt viktig för oss under fjolåret och är en ledare både på isen och i omklädningsrummet. Matte kan användas i alla situationer men hans största styrka är i det defensiva spelet och i slutet på matcher. Han är en viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger Tony Mårtensson.

- Det känns riktigt kul att bli kvar i Almtuna ett år till. Det känns som att föreningen på väg åt rätt håll med satsningar på her-, dam- och juniorlag. Det är en väldigt bra grupp som är kvar från i fjol och tillsammans med de nyförvärv som kommit in så tror jag att vi kan ha väldigt roligt tillsammans och även vinna en hel del matcher. Förhoppningsvis inför mycket folk på läktarna, säger Mattias Johansson