Ida Wickström förlänger

20 maj 2021 13:45
Dam

Det är nu klart att Iron bördiga Ida Wickström stannar i Almtuna där hon redan spelat två säsonger.


Backen Ida Wickström 16 år med Iron som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med Almtuna och går därmed in på sitt tredje år i Almtuna. Ida är en väldigt skridskoskicklig defensiv back med bra blick för spelet. Hon tillsammans med sin backkollega hade en väldigt bra  +/- statistik sista ordinarie säsongen. Hon landade en bra bit på plussidan trots att laget landade på -29 för säsongen.

  -Under denna säsong så ser man att Ida har växt in i rollen som Div. 1-back och hon har tagit stora kliv framåt. Vi hoppas och tror att hon kommer att bidra i offensiven i år på samma sätt som hon gjorde i sin sista DamJunior säsong för SDE där hon toppade skytteligan för backar när säsongen summerades, säger Alexandrs Semjonovs.

Vi ställde några snabba frågor till Ida:

Inför säsongen som var så fick ni en ny tränare hur har det fungerat?
-Det har fungerat bra. Det är högre tempo på träningarna nu skulle jag säga.

Du har ju spelat några säsonger med laget. Hur är stämningen och känslan i laget?
-Jag tycker att den är bättre än den någonsin varit.

Det blev ju en kort säsong som avslutades redan efter fyra matcher senast på grund av Covid-19 som stängde ner allt. Ni hann ändå med att möta två av de förmodade topplagen då och spelade ganska jämt med dom. Hur tror du det går den kommande säsongen?
-Jag tror det kommer att gå bättre för oss än tidigare säsonger.

Två spelare - en målvakt och en back från Kanada har tillkommit till laget och det ryktas om ytterligare en Nord Amerikan på väg in. Vad tycker du om det?
-Jag tycker att det är jättekul att det kommer in lite nya spelare.

Du valde att inte åka iväg till något hockeygymnasium . Varför det?
-Jo, jag kände att jag ville stanna kvar här i Uppsala och gå kvar i vanlig skola. Jag gillar mitt lag så jag kände inte att det är nått jag vill byta nu. Jag tycker att nivån har höjts i Almtuna nu och jag tycker inte att jag behöver ha något annat än det.