Simon Löf förlänger

30 juli 2021 11:58
Herr

Han anslöt till förra säsongen från Hudiksvall i hockeyettan och nu är det klart att han fortsätter hos oss då kontraktet är förlängt över den kommande säsongen.


Backen Simon Löf 30 år och högerskytt med IK Huge som moderklubb förlänger sitt kontrakt över den kommande säsongen med oss i Almtuna. Simon har förutom sin moderklubb representerat Brynäs, Mora, Almtuna, Södertälje, Vita Hästen, Sterzing/Vipiteno (AlpsHL), Sparta Sarpsborg (NO), Rungsted Seier Capital (DK) och Hudiksvall. Han har också representerat Sverige på U16-, U17-, U18-, U19- samt U20 nivå. På sitt CV har Simon bland annat SM-Guld och Danskt Cup guld.

Rutinerade Löf kom till oss inför den gångna säsongen och stod för en solid insats från sin backplats. Han är främst en defensiv back som tagit mycket ansvar i boxplay. På sina 51 spelade grundseriematcher stod han för 7 (2-5) poäng.

- Ytterligare en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Simon gjorde en väldigt bra säsong i fjol och är otroligt stabil i sitt spel. Han kommer alltid väl förberedd och är ett föredöme med sin erfarenhet och rutin för våra yngre backar, säger Tony Mårtensson.

- Det känns roligt att vara kvar en säsong till. Föreningen är på rätt väg och det känns som att vi har ungt och hungrigt lag. Förhoppningsvis kan vi ha en rolig vinter ihop, säger Simon Löf.