Andra raka segern och nollan

10 oktober 2018 22:13
Herr

Almtuna vann ikväll mot Björklöven med 2-0. Man tog ledningen i första perioden och spelade sedan verkligen uppoffrande för varandra och Ljung fick också hålla andra nollan i rad längst bak i målet.


I den första perioden startar Almtuna bra och efter 07:43 får vi se 1-0 genom Bjurström från hans favoritposition och hall. Han har nu nämligen gjort 3 mål för Almtuna och samtliga har betytt 1-0 i Gränbyhallen och dessutom från summaposition allihopa. Santesson har kontroll på pucken bakom förlängda mållinjen till vänster om målet - men han har ryggen mot banan och lägger då en backhand in framför målet där Bjurström tagit plats på sin favoritposition lite till vänster precis framför målet och sätter pucken säkert bakom Masiello. Hemmalagets Johansson har strax efter målet även en puck i ramen.

När Almtuna sedan får spela i powerplay kommer också 2-0 genom Milton då det gått 11:13. Milton som inte överlistade Masiello i ett fritt läge inledningsvis får nu revansch. Lamén som har pucken till vänster ser att Milton åkt sig fri framför mål och levererar pucken hårt till honom. Milton gör inget misstag utan stöter in pucken direkt. Fler mål kommer inte i perioden och skotten är 12-11.

*- Det är en bra första period där vi egentligen vinner matchen och sätter tonen direkt från start. Alla åker en jäkla massa skridskor och intensiva i spelet och är tighta hemåt. Sedan får vi ett par lägen där vi nyper till - ett i fem mot fem och ett i PP. Det är en stabil första period,* säger Martin Gudmundsson.

I den andra perioden får vi inte se några mål. Det blir tidigt utvisning för Almtuna men i det överläget drar gästerna på sig en utvisning för 6 man på banan - deras andra i matchen med för mycket folk på banan. Almtuna reder ut två numerära underlägen i sista halvan av perioden mycket tack vare ett uppoffrande spel där man totalt i perioden blockar hela 11 skott från gästerna. Båda lagen skapar sina chanser - hetaste läget hade kanske gästernas Murphy men inga mål föll alttå. Skotten är 8-8.

- I den andra perioden blir det lite mer svajigt kanske, fram och tillbaka och vi byter lite chanser med varandra men fortfarande en ganska jämn period, säger Martin Gudmundsson.

I den tredje perioden så får gästerna chansen med en man mer omgående men Almtuna reder ut det. Hemmalaget är främst inriktade på försvarsspel i tredje perioden samtidigt som gästande Björklöven försöker gå för att komma ikapp. Att Almtuna främst riktade in sig på att offra sig för laget och hjälpa Ljung längst bak visar också statistiken - Almtuna blockar 10 skott i tredje perioden och totalt 22 stycken blockade skott har man i matchen. Skotten i den tredje perioden är 3-14 och totalt 23-33.

- I tredje perioden tar vi ju hem styrkorna lite mer och försöker kontrollera mitten på ett bra sätt. Det gör vi jäkligt bra genom hela tredje perioden. En stabil insats igen med mycket uppoffrande spel och framför allt att killarna chippar in fullt ut och prioriterar defensiven på ett jäkla bra sätt, säger Martin Gudmundsson.

Det var verkligen uppoffrande spel idag igen. Tror det var 22 täckta skott i matchen.
*- Ja, det kostar att vinna i den här ligan,* säger en nöjd Martin Gudmundsson och avslutar:

- Bra med ett PP mål, jäkligt grym box. Det blir bra när det är en nolla i boxen, ett PP mål och ett i fem mot fem. Precis som vi vill ha det.

Ljung håller nollan för andra matchen i rad och även i denna match offrar sig verkligen laget för varandra ute på isen. Man får ledningen och jobbar sedan stenhårt för varandra och visar det tålamod som tränarna präntat in att de vill se efter en start i serien där man kanske varit lite för naiva och gått fram för mycket utan täckning bakåt.

Redan på fredag är det dags för match igen då man åker till Västerås för seriens första Aros-derby för säsongen.

Matchfakta
Vi uppdaterar med bilder från Johnny Andersson senare.