En poäng på Hovet

10 mars 2018 22:33

Almtuna kämpar och sliter och får med sen en poäng från Hovet som kan bli livsviktig i slutändan och nu står man på 3 poäng efter omgång nr 1.


Den förväntade anstormingen från hemmalaget uteblir och det är en avvaktande start på matchen vi får se och båda lagens spelare känns anspända och spelet blir därefter hafsigt med en del misstag från båda lagen i det höga tempot som spelet ändå hållt och passningarna har svårt att sitta på bladet. Almtuna får många goda chanser att ta ledningen i första perioden när AIK drar på sig två raka utvisnigar varav ena av Jens Jakobs verkställs redan efter 32 sekunder.

Almtuna får till ett rätt bra tryck men saknar den riktiga skärpan och AIK kan kämpa sig igenom det två gånger om innan det är gnagets tur att får testa lyckan två gånger om i slutet av perioden. AIS kämpar väl och blir fulltaliga, vi går till periodpaus mållösa. I period nummer två så bryts dödläget när Victor Rollin Carlsson hittar målet sju minuter in på perioden och då lossnar det även åt andra hållet när Almtuna slappnar av och tidigare AIS spelaren Emil Lundberg kan kvittera från nära håll mindre än minuten efter ledningsmålet ifrån Almtuna. Utvisningarna fortsätter sedan dugga tätt i matchen när först Jacob Ragnarsson visas ut 2 min innan det är dags för Christian Sandberg att sätta sig på botbänken för första gången i perioden. AIK ska sedan sticka upp och ta ledningen efter slarv i i Almtuna som leder till att Mathias From kan sno åt sig pucken och skjuta upp den snyggt i krysset. Almtuna ska dock få chansen att revanschera sig när tidigare nämnde Sandberg åker ut för andra gången i perioden med endast 9 sekunder kvar.

Tredje perioden sedan får alltså startas i PP för Almtuna men som ofta är det svårt att starta perioderna i PP och trycket uteblir men kvitteringen kommer istället strax därefter när Albin Carlsson får ett bra läge framför Lundin i AIK kassen, avslutet blir det det bästa men går likt väl in och 2-2 till glädjen av de tillresta Almtuna supportrarna. Det fortsätter sedan att visas ut mycket i match när Gustav Lindström får 2 min i utvisningsbåset så får Almtuna kämpa hårt med ett långt byte som tar på spelarna men efter bra uppoffrande arbete så får Per Svensson till sist ut pucken och Almtuna är fulltaliga. Även Eric Castonguay koch Fredrik Forsberg skall besöka utvisningsbåset innan ordinarie tiden är slut och övertid får avgöra. Förlängningen startar sedan avvaktande och med en del slarv med puck och uteblivna chanser innan det är just slarv som avgör matchen när Almtuna har ett dåligt byte och lämnar en spelare själv mot två AIK spelare där den förste Eric Castonguay tar avslutet och hittar det första krysset bakom Arvid Ljung och två poäng till AIK och Almtuna reser hem till Uppsala med en poäng.

Nästa match mot Björklöven på måndag, se till att köpa dina biljetter dit idag.