Svenska Spel
Almtuna IS

Inför: Almtuna - Björklöven

Publicerad: 2017-10-12 20:50

Almtuna möter Björklöven, ett hett möte mellan de två universitets städerna som både inför morgondagens möte placeras sig på övre halvan av tabellen, tom på samma poäng. Almtuna ligger före på grund av bättre målskillnad.

Björklöven har haft en stark start på serien och hade inför förr omgången bara en förlust efter ordinarie tid. Igår onsdag fick laget dock kapitulera för andra gången efter ordinarie tid och för första gången på hemmais mot Malmö laget Pantern där två tidigare AIS spelare blev målskyttar, Sebastian Selin & Martin Janohls. Annars är det Björklöven som stått för ett bra skytte i inledningen av serien med 23 fullträffar vilket dom är bäst i serien med. Målskyttar som Fredric Andersson mål i sex raka matcher som tog slut i omgång 7.  Alex Hutchings och Tobias Hage som spelade i både Almtunas juniorlag och A-lag har istället gjort mål i de tre senaste matcherna. Gör han ett nytt mål mot sitt gamla lag?

 

Almtuna kommer ifrån tre raka vinster med det fina målskillnaden 10-3. Senast besegrades alltså Leksand på bortaplan med 1-0 och Arvid Ljung fick hålla sin första nolla. Marcus Ragnarsson har detta att säga om segern i Dalarna.

- Jag tycker vi gör en bra 1:a period- Vi spelar oss ut ur egen zon på ett snabbt och bra sätt, bra fart genom mittzon och några bra ingångar där vi skapar några chanser. I 2:a har vi inte så mycket av spelet, vi får lägga ut många puckar ur egen och dom kan attackera på oss. Vi dödar en 3 mot 5 på ett bra sätt. I 3:e får vi PP i fyra min utan att skapa något. Leksand jagar kvittering men vi lyckas hålla undan på ett uppoffrande sätt och tre poäng är klara.

 

Inför matchen mot Björklöven parkerar sig Almtuna på en fjärde plats med 13 poäng inspelade på 7 omgångar och vid en seger kan man vara uppe på andraplatsen samtidigt som vid förlust man kan ramla ner till en åttondeplats. Det är snabba kast såhär i början av säsongen.

Marcus Ragnarsson igen om hur man ska stoppa Björklövens vassa offensiv.

- Vi har haft en bra defensiv nu på slutet och det handlar mycket om vårt jobb utan puck. Bra hemgångar där vi är övertaliga och har motståndarna på utsidan. Aggressiva i egen zon, att vinna man mot man dueller. Vara nogranna när vi har pucken.

Någon back du vill plussa extra såhär i början av serien?

- Jag tycker Per Svensson har varit en klippa där bak men alla backar gör ett bra jobb.

 

Almtuna gör två ändringar jämnfört med Leksands matchen. Oskar Fröberg får chansen mellan stolparna igen. Oscar som just nu har Hockeyallsvenskans bästa räddningsprocent. Sedan kan vi glädjande berätta att Lucas Sandström är tillbaka och börjar som trettonde forward passande mot sitt gamla lag.

 

Såhär startar Almtuna.

 

30 Arvid Ljung (38 Oscar Fröberg)

1:line

5 Per Svensson – 76 Erik Flood
97 David Vallorani – 90 Daniel Ljunggren – 19 William Quist

2:line

66 Gustav Lindström – 16 Linus Rotbakken
17 Oscar Milton – Victor Rollin-Carlsson – Luke Pither

3:line

82 Jonathan Léhman – 2 Albin Carlson
58 Fredrik Forsberg – 33 Albin Lundin – 10 Ludwig Nilsson

4:line

71 Jacob Ragnarsson
80 John Dahlström – 18 Jacob Svensson – 91 Christian Blomqvist

Extraspelare: Lucas Sandström

 

Matcherns mot Björklöven hemma brukar kunna locka lite publik och efter tre raka vinster så hoppas vi på en välfylld lada. Placera din förfest i Gränbyhallen och ta med dig en vän eller två och hjälp till att få hallen i gungning. Finns inget bättre sätt att avsluta en jobb vecka. 

Kom ihåg att ni med säsongskort eller förköpta biljetter kan åka bus dit och gratis ifrån arenan.

 

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.

 

Foto: Johnny Andersson

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB