Svenska Spel
Almtuna IS

AIS Juniorer kvalificerar sig till SM-slutspel

Publicerad: 2017-03-14 10:56

Almtuna J18-lag har under säsongen kvalificerat sig för femte säsongen i rad till J18 allsvenskan, en serie där de främsta J18 lagen i Sverige spelar en serie efter jul och nyår. Almtuna IS J18-lag har därifrån lyckats kvalificera sig vidare mot J18 SM-slutspelet.

Almtuna J18 vann 16-dels finalen mot AIK under den gångna veckan. En matchserie som spelats i bäst av tre matcher. En jämn drabbning som gick till en tredje avgörande match och Almtuna lyckades vinna på straffar. Detta innebär att att Almtuna J18 lag lyckats ta sig till SM-slutspelet och en 8-dels final där Djurgårdens IF väntar som motståndare.

Almtuna juniorlag spelar 8-dels finalen i SM-slutspelet på hemmaplan i Gränbyhallen, där en matchserie i bäst av tre matcher kommer avgöra vilket lag som tar sig vidare till kvartsfinal.

Kom och stötta Almtuna IS Juniorer i 8-dels finalen nu på torsdag den 16:e mars, hemma i Gränbyhallen mot favorittippade Djurgårdens IF. Matchen startar 19.15, ni är varm välkomna att stötta morgondagens- och framtidensspelare i Almtuna IS. 

Lördag den 18:e mars spelas returen på Hovet i Stockholm och en eventuellt tredje avgörande match kan spelas söndag den 19:e mars även den på Hovet.

"Jag tycker det är fantastiskt kul, att spelarna i juniorverksamheten, ledarna/tränarna kring laget och verksamheten i utbildningen har tagit Almtunas juniorer till detta SM-slutspel. Vi har byggt en juniorverksamhet under många år, ett bra samarbete och koncept med Celsiusskolan och Elitishockeygymnasiet. En bra utbildningsplattform. Ett bra tränarskap inom vår Elitverksamhet. Ödmjuka och hårt arbetande spelare som vill utvecklas. Det ger energi till verksamheten att juniorlaget Team 18 tar sig till SM-slutspelet."


Med vänliga hälsningar

Tobias Pehrsson
Sportchef
Almtuna IS
 
Webbredaktionen
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB