Samarbete inleds kring kosten

19 maj 2021 14:30

Kosten är viktig för alla och extra viktig för elitidrottare. Därför har vi inlett ett samarbete med Anna Nilsson på Kostanalys.se. Med hennes hjälp vill vi maximera spelarnas förutsättningar att prestera på topp.


Jag heter Anna Nilsson och är utbildad kostrådgivare vid Luleå Tekniska Universitet, samt vidareutbildad inom kost, träning & prestation vid Umeå Universitet. Jag driver kostanalys.se där jag hjälper privatpersoner, idrottsföreningar och företag med kostrådgivning och kostanalyser.

Jag arbetar nu tillsammans med Almtuna IS där jag gör kostanalyser med energi- och näringsberäkningar och ger spelarna individuell kostrådgivning. Kosten är avgörande för att spelarna ska ha rätt energi för att prestera maximalt och träna med hög kvallité. Det är också viktigt att återhämtningsmålet är komplett för att kunna tillgodose all träning, undvika skador och för att ge kroppen de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Inom kost och träning är det framför allt tre saker som är extra viktiga att ha koll på. Det är mängden energi, fördelningen av näringsämnen och timingen. Vad man äter, hur mycket man äter och när man äter är alltså avgörande för att prestera, bygga och reparera kroppen.

Genom en kostanalys ser jag i detalj vad spelarna äter idag och hjälper dem att optimera kosten för att få bättre utveckling av träning och prestation och för att ta hand om kroppen och hälsan på bästa sätt.

Jag är otroligt glad att få arbeta med Almtuna IS som förstår vikten av att rätt kost är avgörande för att maximera prestationen. Almtuna IS ger spelarna fantastiska förutsättningar att utvecklas och lyckas. Spelarna är också otroligt bra att ha att göra med. De är ambitiösa, målmedvetna och engagerade i vad de behöver göra för att kosten ska ge den bästa effekten.

Vill du veta mer och kanske också ta hjälp med kosten av Anna?
Här hittar du Kostanalys.se