Robert Kimby lämnar

1 april 2021 12:44
Herr

Vi måste tyvärr meddela att huvudtränare Robert Kimby väljer att bryta sitt kontrakt och lämnar Almtuna för att satsa på sin civila karriär.


Robert Kimby kom till Almtuna inför den gångna säsongen efter att ha varit assisterande tränare i Björklöven säsongen innan dess. Föreningen ville när han föregångare på tränarsidan Martin Gudmundssons kontrakt gick ut förändra i sättet man spelade hockey och valet föll på Robert Kimby - som dessutom tidigare haft en karriär som spelare i klubben. Robert Kimby har varit väldigt dedikerad sin uppgift och tydlig i sitt ledarskap. Kimby väljer nu att istället satsa på sin civila karriär och lämnar därmed oss i Almtuna och ishockeyn i sig.

-Kimby kom in med ett 100% engagemang och en ny spelidé till klubben. Det tillsammans med ett starkt ledarteam bidrog han till ett bra resultat för klubben. Nu när Kimby väljer att satsa på sin civila karriär så önskar vi honom stort lycka till, säger Tony Mårtensson.

-Jag landade personligen i att jag vill göra något annat i livet och gå vidare i det civila - ha ett annat liv helt enkelt. Jag är sjukt tacksam till Almtuna och den möjligheten jag har haft i år. Jag har haft grymma medarbetare och jag tycker att vi har haft ett sjukt bra lag. Gruppen har varit underbar att jobba med men jag vill titta på andra vägar i livet, säger Robert Kimby och avslutar:
-Jag kommer att sakna hockeyn men just nu är det här det bästa för mig.

Ledarsidan består i och med detta idag av Mattias Zackrisson och målvaktstränare Sebastian Jonsson Nu påbörjar vi nu en process där vi kommer att söka efter en ersättare till Robert Kimby. Tills vidare så stöttar Tony Mårtensson upp på ledarsidan.

Frågor hänvisas till:
Tony Mårtensson 073-433 58 17
Björn Danielsson 076-716 77 74