Marcus Ragnarsson till landslaget

29 maj 2019 13:00
Klubben

Drygt tre säsonger som spelare och åtta säsonger som tränare i Almtuna men nu lämnar Marcus Ragnarsson för nytt uppdrag. Det är nämligen officiellt nu att Marcus Ragnarsson lämnar Almtuna och blir assisterade tränare i Svenska landslaget.


Att Östervåla fostrade Marcus Ragnarsson kom till Almtuna från NHL-laget Philadelphia Flyers lagom till slutspelet säsongen 04/05 var en stor överraskning för många då man trodde att han skulle återvända till Djurgården.

Marcus valde dock Almtuna istället och spelade i laget fram till och med 07/08. Totalt spelade han 109 matcher med Almtuna på HockeyAllsvensk nivå och stod då för 94 (23-71) poäng. Marcus gick sedan till Djurgården och spelade i SHL till och med säsongen 10/11 – han var dock tvungen att avsluta sin karriär som spelare på grund av skada och spelade bara 3 matcher 10/11.

När skadan 10/11 satte stopp för Marcus spelarkarriär tog han steget att bli assisterade tränare i Djurgården resterande del av säsongen. 11/12 blev Ragnarsson assisterande tränare i Almtuna och har sedan dess varit assistende tränare och kombinerat huvudtränare i Almtuna - 12/13 var han dessutom assisterande tränare för Upplands TV-puck lag.

-"Ragge" är en nära vän, kollega och en ledare som jag har haft enorm nytta av när vi har jobbat nära varandra i nästan 3 år. "Ragge" har hjälpt mig mycket på vägen med sitt lugn, trygghet och kunskap innom ishockeyn, säger Almtunas tränare Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Han är en fantastisk vän som är ödmjuk och väldigt rolig att umgås med. Vi har haft enormt roligt under dessa år och "Ragge" kommer att vara saknad i Almtuna.

-Sist men inte minst, ett stort tack för alla dina insatser i Almtuna under dessa åtta år som ledare i olika roller. Alla spelare som du hjälpt på vägen till sina drömmar, alla ledare och kollegor som du utvecklat och jobbat med. Du har varit en väldigt stor tillgång till föreningen och inte minst A-laget för herrarna. Ett stort lycka till i Tre Kronor, avslutar Martin Gudmundsson.

-För min del var det fantastisk roliga år tillsammans med Marcus. Vi fungerade jättebra ihop, säger tidigare tränarkollegan Niklas Eriksson nu i Örebro.

-Det som är ”Ragges” styrka är att det som han var bra ute på isen som spelare och det har han en förmåga att förmedla och visa spelarna. Jag tog mycket hjälp av hur man hanterar spelet runt egen kasse och motståndare runt eget mål och sargerna. Han kunde visa spelarna att gör man på det här viset så blir det svårt för motståndaren. Där var han helt suverän tycker jag, säger Niklas Eriksson och fortsätter:
-Som person är han lite tillbakadragen och ingen man av stora ord som behöver hävda sig själv. Jag tycker också att han har växt i sitt eget ledarskap under den här perioden och utvecklat det. Jag tror att han kommer att bli ett alldeles perfekt komplement till Garpenlöv och vem det nu mer blir på förbundet och få jobba med Tre Kronor och backarna där, säger Niklas Eriksson.

-Jag har stor respekt för hans hockeykunnande och just det här att han verkligen brinner för sporten. Det är få som jag har jobbat med som har det kunnandet och kan översätta det till handling och kan visa det för spelarna hur man ska hantera situationer ute på isen. Det är hans absoluta styrkor. Det är jätteroligt för Ragge att han får den här chansen. Det är han värd. Han har varit väldigt lojal mot klubben och nu får han en chans att ta nästa steg i och med det här, avslutar Niklas Eriksson.

-"Ragge" är en otroligt ödmjuk person som har betytt massor för Almtuna under en lång tid både som spelare och ledare. Han har hjälpt många spelare med deras induviduella utveckling och hjälpt dom att ta steget från Almtuna till SHL, säger Björn Danielsson och fortsätter:
-Marcus är väl värd den här chansen och det kommer att passa honom perfekt att bli assisterande förbundskapten i Tre Kronor. Stort grattis och lycka till.

Nu väntar alltså det ärofyllda uppdraget att få vara en i teamet som skall ansvara för Svenska landslaget. Marcus blir assisterande tränare till nye förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Vi i Almtuna tackar Marcus Ragnarsson för hans insatser i Almtuna genom åren och önskar samtidigt Marcus ett stort lycka till med det ärofyllda uppdrag som nu väntar för honom.