Svenska Spel
Almtuna IS

Inför: Troja/Ljungby - Almtuna

Publicerad: 2017-10-14 21:30

Almtunas svit på tre raka vinster och tre poängare föll på övertid mot Björklöven igår. Men en svit kvarstår efter att Almtuna plockat poäng i de fem senaste matcherna och hitills har laget faktiskt endast två förlusten efter full tid på de inledande omgångarna och dessa kom i omgång 2 och 3 mot AIK respektive Timrå. Sedan har laget i ordning plockat.

1p IKO(b)

3p Västervik (h)

3p BIK Karlskoga (h)

3p Leksand (b)

1p Björklöven (h)

Detta gör att man inför söndagens med möte mot årets nykomling nerifrån Troja/Ljungby parkerar på en femteplats på samma poäng som MODO som dock innehar en bättre målskillnad. 

Motståndet Troja/Ljungby, årets nykomling från div 1 har inlett serien på ett ganska väntat sätt med en plats på den nedre halvan av tabellen. Laget är ett hårt arbetande kollektiv med en stabil defensiv som är intränat med ett stort gäng av spelarna som fick stanna kvar i laget efter evangemanget till Hockeyallsvenskan, ett koncept vi har sett med väldigt varierad utgång tidigare säsonger. Laget kanske saknar den där allra giftigaste offensiven vilket visar sig i att laget endast gjort 17 mål i serien hitills vilket endast lagen under dem i tabellen Leksand (16), Västervik (16) & Södertälje (12) är sämre med. Förutom Mattias Åkesson hattrick i sin jubileumsmatch så har poängen spridits rätt bra i laget. Om Almtuna ska se upp med någon är det just nämnde Åkesson som visat bra form samt nyförvärven inför comebacken i serien Jesper Thörnberg som har en fin skridskoåkning och skott samt David Rundqvist som är riktigt defensivt skicklig med ett högt utvecklat spelsinne. Laget kommer senast från en stark 3-2 vinst borta mot Pantern. Det gäller att Almtuna är på tårna och inte viker ner sig i denna match.

 

Almtuna ändrar två saker från fredagens match. Christian Blomqvist får flytta på sig och börja som trettondeforward för att ge plats åt Lucas Sandström i fjärde kedjan som bekant gjorde sin comeback igår och gjorde ett piggt intryck i de byten han fick med tanke på hans långa skadefrånvaro.  Sedan går Filip Andersson in som sjunde back efter Albin Carlsson kastat in handuken i fredags med magsjuka. Oscar Fröberg står igen.

Målvakter:

#38 Oscar Fröberg (#30 Arvid Ljung)

1:a

#5 Per Svensson – #16 Linus Rotbakken
97 David Vallorani – 90 Daniel Ljunggren – 19 William Quist

2:a

#66 Gustav Lindström – #71 Jacob Ragnarsson
#17 Oscar Milton – #15 Victor Rollin-Carlsson – #9 Luke Pither

3:e

#82 Jonathan Léman – #76 Erik Flood
#58 Fredrik Forsberg – #33 Albin Lundin – #10 Ludvig Nilsson

4:e

#47 Filip Andersson 

#80 John Dahlström – #18 Jacob Svensson – #21 Lucas Sandström

Extra: #91 Christian Blomqvist

 

Boka bord på O'learys och se matchen i gemenskapen.

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB